Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Insomnia


Dormer, en polis från Seattle som med sin partner beger sig till ett öde Alaska för att utreda ett otäckt mord på en ung flicka. En listig mördare och en tragisk olycka försätter Dormer i en omöjlig situation. Under press och utan sömn, till slut vet han inte vad som är verklighet eller dröm...


Originaltitel Insomnia
Regissör Christopher Nolan
Manus Hillary Seitz
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Al Pacino, Robin Williams, Hilary Swank, Maura Tierney, Martin Donovan (II), Jonathan Jackson, Nicky Katt, Jay Brazeau, Paul Dooley, Lorne Cardinal, Crystal Lowe, Katharine Isabelle
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7124
Filmnummer 5839

Recensioner

Skapad 2019-12-07 av weng-weng
En småstad i ett kallt landskap med höga grönklädda kullar. En ung flicka hittas mördad, invirad i platssäckar. En FBI-agent kallas in för att hjälpa den lokala polisen att lösa fallet. Han ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av billybob
Insomnia övertygar med den spännande och mystiska atmosfären. Al Pacino gör ännu en enorm rolltolkning. Handlingen har sin upptakt i ett bestialiskt flickmord i Alaska. Dit skickas förstärknin...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av SgtMalic
Al Pacino spelar den ärrade Los Angeles-polisen Will Dormer. Tillsammans med sin partner Hap (Martin Donovan) skickas Dormer till en liten fiskby i Alaska för att lösa ett bestialiskt flickmord. Ja...   Läs mer »

Kommentarer


JPerlie
2019-07-20
Såg om den nyligen. Ville minnas att den var smart och spännande men jag fastnade inte för den. Kanske håller den bara inte lika bra längre.
Rai
2018-12-13
Jag tycker nog den här filmen funkar...
Hompen
2018-08-23
Många stora namn här. Ändå är det Alaskas vidder och småsamhällen som man minns bäst. Handlingen försöker vara något nytt, men når inte riktigt fram. Det blir aldrig spännande. Ok att se, men inte så mycket mer. Bäst är inflygningen i början, snyggt foto. Och visst är skådespelarna bra, men någonstans så förloras gnistan. Kul ändå att se ett tidigt verk av Nolan.
RustyFilm
2016-12-07
En skön thriller med ett storslaget och vackert Alaska som spelplan. Snyggt. Till vissa delar en ganska förutsägbar handling men här finns överaskningar också.
Stygga-Vargen
2016-11-11
Hur sjutton hamnade Al Pacino, Robin Williams och Hilary Swank i den här värdelösa kalkonfilmen?!
AddeColciago
2016-10-31
Kanske en krystad handling, men Nolan gör ändå den levande och använder naturen som en mäktig fond. Pacino som sömnlös är perfekt.
Rehn108
2016-07-23
Jag är så oerhört besviken. Lite grundar det sig i att jag ville se en mystisk Twin Peak:sk mordgåta, men istället fick en film om protagonistens inre demoner. Men även när jag funnit mig i detta var filmen kolossalt tråkig. Jag tycker inte att den höll ihop riktigt. De olika temana lirade inte med varandra. Och klippningen var stundom konstig. Det jag dock vill lyfta fram är miljön som är helt fantastisk! Både naturvyerna, de deppiga stadsvyerna och de grå, lantliga stugvyerna. Filmens setting är toppklass. Men själva handlingen däremot, nej tack.
Redwood
2015-11-16
Med Robin Williams i rollistan hade jag nog förväntat mig mera skratt, eller åtminstone ett och annat leende.
Count_Duckula
2015-07-24
Insömnia.
godimbored
2015-05-16
det var länge sedan sist som jag stängde av en film tre fjärdedelar in.
Visa äldre kommentarer »