2.5

Insurgent

Beatrice Prior måste konfrontera sina inre demoner och fortsätta sin kamp mot en mäktig allians som hotar att förstöra hennes samhälle.

Originaltitel Insurgent
Alternativ titel The Divergent Series: Insurgent
Regissör Robert Schwentke
Manus Brian Duffield, Akiva Goldsman, Mark Bomback
Genre Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Shailene Woodley, Theo James, Miles Teller, Ansel Elgort, Kate Winslet, Naomi Watts, Mekhi Phifer, Jai Courtney, Jonny Weston, Zoë Kravitz, Maggie Q, Keiynan Lonsdale, Octavia Spencer, Ray Stevenson, Ashley Judd, Suki Waterhouse, Rosa Salazar

Skapad 2019-11-04 av JonatanW
Insurgent är en dystopisk ungdomsfilm och uppföljaren till förra årets hit Divergent. Är det en uppföljare som så många andra och bara är en svagare kopia av första filmen? Eller bygger den ...   Läs mer »

dudson
2022-08-06
Ödesmättad obehaglig 1984-NWO-överleva rulle på steroider. Absoulut snyggt/schysst filmat & duktiga skådespelare. Väl värd sin speltid. Spec om man är ungdom och ser denna nymodighet.
Murvel48
2022-01-05
Jodå, filmen tog sig från en etta till en hyfsat stark tvåa under resans gång. Till slut var det nästan så man brydde sig.
erc
2020-11-27
Det mesta som man kan säga om föregångaren Divergent kan man också säga om Insurgent, med tillägget att skådisar, manus och CGI alla är sämre, av någon anledning. Kanske hastades allt igenom. Det är dock inte ursäktligt. Mest av allt är det manuset som fallerar. Man missar ingenting om man missar den här filmen. Den är överflödig och lätt glömd. Det är synd eftersom det finns en grundstory som förtjänar bättre. Och det gör bara inkompetensen mer upprörande.
Christofer
2019-12-17
2019-09-30: Sämre än förra filmen, helt klart. Upplösningen var lite blek tycker jag och själva slutminuterna lämnar en del frågetecken.
HerrNenne
2018-05-28
Ungdomstrams i samma fack som Hunger Games. En massa överdramatisk smörja.
Robkiller
2017-12-03
Fortfarande ologiskt, men stundtals underhållande.
zallaxx
2017-05-09
den dög
Greystalker
2017-01-09
Sämre än Divergent som överraskade mig positivt och fick en trea. Plattityder till one-liners haglar filmen genom och manuset känns väldigt tunt.
daniel77
2016-09-04
Simulatorscenerna var lite fräna, men det är långt ifrån tillräckligt. Lövtunna karaktärer och skådisar utan vare sig karisma eller kemi. Kate Winslet verkar trivas dock.
angiiee
2016-08-15
Sämre än Divergent såklart. Böckerna blev sämre och sämre och det verkar som att filmerna följer samma mönster.