3.6
3.6
Into the West
Into the West är en episk berättelse om hur nybyggare utforskade den amerikanska västern under 1800-talet. Vi följer berättelsen genom Lakota-stammen och familjen Wheeler, och hur deras vägar korsas.

Originaltitel | Into the West |
Regissör | Robert Dornhelm, Sergio Mimica-Gezzan, Jeremy Podeswa, Timothy Van Patten, Michael W Watkins, Simon Wincer |
Manus | Kirk Ellis, William Mastrosimone, Cyrus Nowrasteh, Craig Storper |
Genre | Drama, Äventyr, Western, Mini-serie, 2000-tal |
Skådespelare | Tom Berenger, John Terry, Keith Carradine, Rachael Leigh Cook, Lance Henriksen, Christian Kane, Derek de Lint, Matthew Modine, Keri Russell, Wes Studi, Josh Brolin, Sheila Tousey, Skeet Ulrich, Matthew Settle, Tonantzin Carmelo, Jay Tavare, George Leach |
Sorglig/vacker på ett mångsidigt sätt.de avsnitt där de lyckats utveckla karaktärer som man bryr sig om funkar klart bäst
Storslagen och påkostad men fastnar ibland i ett slags såpoperadramaturgi.
En mycket bra western serie och smått mästerlig på sina ställen menden är alldeles för ojämn och ofokuserad för att lyckas fullt ut. De första avsnitten är lysande men resten tenderar tyvärr att bli en annan typ av film, lite av en historielektion och det är bra det med, men som sagt var så kommer den av sig mot slutet.
Den här historien har filmatiserats många gånger förut, men det här är en välgjord karaktärsstudie av det amerikanska folkmordet.
Det stämmer att den aldrig går på djupet riktigt med karaktärerna, och att man hade velat se mer av vissa, men för mig var det en riktigt stor upplevelse att se den här episka och storslagna berättelsen på en stor duk. Jag sveptes verkligen med och tvekar inte att sätta en stark fyra.
Visst är det en trevlig serie om mycket goda och hemskt onda, vita män. Men har man 6 x 90 min på sig att berätta en historia och ändå aldrig riktigt når ett djup eller utvecklar spännande karaktärer... ja, det är ganska kasst. Givetvis skulle man ha skippat ett par sidohistorier också för att koncentrera sig på vad som var viktigt för serien. Det känns många gånger just som en TV-serie, även om budgeten måste ha varit mycket stor. Bra tidsfördriv, men allt berättas övertydligt och som för små barn.
Trots all pampighet, sitter jag mest och önskar att den här uppblåsta balongen till jätte-epos ska släppa slita sig från sin lina och segla iväg i vinden. Ibland vidrör den frihet och rycker lite, på väg att slita sig loss, och sedan drar någon in den igen. Den är feg och klok, där den borde varit djärv, vild och vis. Avsnitt är dock klart det mest dynamiska och intressanta, mästerligt på sina ställen.
Är det något som den här serien lyckas med är det att ge en bild av hur illa indianerna behandlades.
så helvetes bra
Grymt bra serie. Visst kan jag hålla med om att vissa hopp gjorde det jobbigt periodvis men en klar 5:a i helhet.