Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Intolerable Cruelty


Miles Massey är en framgångsrik skilsmässoadvokat som träffar lycksökerskan Marylin Rexroth när hennes man anlitar Massey för att företräda honom i Marylins stämning mot honom.


Originaltitel Intolerable Cruelty
Regissör Joel Coen
Manus Robert Ramsey, Matthew Stone, Joel Coen, Ethan Coen
Genre Komedi, Kriminalare, Romantik, 2000-tal
Skådespelare George Clooney, Catherine Zeta-Jones, Geoffrey Rush, Cedric the Entertainer, Edward Herrmann, Paul Adelstein, Richard Jenkins, Billy Bob Thornton, Julia Duffy, Jonathan Hadary, Tom Aldredge, Irwin Keyes, Stacey Travis, Jack Kyle, Isabell O'Connor
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5085
Filmnummer 16147

Recensioner

Skapad 2019-12-03 av Matewan
Miles Massey är en framgångsrik skilsmässoadvokat. Men hans framgångar har gjort honom blasé. Han tycker sej inte ha något mer att uppnå. Jo att måna om sitt yttre, men det räcker liksom inte...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av paycheck
Miles Massey, en framgångsrik skilsmässoadvokat som glider runt, träffar en dag Marilyn Rexroth. Miles företräder hennes man i en rättegång där Marilyn vill stämma honom. Miles får snart upp...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av ontherocks
Ofta hyllade, men sällan klirr i kassan. Bröderna Ethan och Joel Coen kör sällan med något större publikfrieri och visar istället större intresse för att producera skruvade och cyniska skild...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av Kiril
Det räcker med att se filmpostern eller höra historiens grunddrag för att inse att \"Intolerable Cruelty\" är bröderna Coen's mest publikfriande film. Därmed inte sagt att de släppt taget om si...   Läs mer »

Kommentarer


hsimpson
2020-01-19
Coens är ju riktigt skickliga på att skriva manus och härligt vrickade karaktärer. Så även här, där storyn annars kanske är i svagaste laget. Stundtals riktigt underhållande, och en helt okej film.
Stygga-Vargen
2016-10-26
Larvig och överdriven!
Merwinna
2016-05-31
Tråkig och förutsägbar. För hysterisk och överdriven i komedibiten för att man skulle kunna känna något i romantikbiten. Dessutom lämnar den en lätt obehagskänsla, p.g.a. att den ändå förmedlar en sanning: det FINNS faktiskt människor på riktigt som håller på så här (gifter och skiljer sig till pengar helt hjärtlöst, och advokater som tar sin del av bytet). Ger den trots allt en 2:a för vackra, stiliga, välekiperade huvudpersoner, fräscha miljöer och fint foto.
Albion
2015-04-18
Omtitt efter ca 9 år och filmen är klart bättre än vad jag minns. Clooney balanserar på rätt sida om den så förrädiska tramslinan och hans välavvägda spel är en stor tillgång för filmen. Tycker att Zeta Jones och Clooney passar bra ihop också. Betyget blir en höjning till en 4;a denna gång.
Krille80
2014-10-30
Romantiska komedier brukar tendera till att vara lite söta, lite roliga och lite dramatiska för att till slut bli ett ganska okej tidsfördriv som får en att må bra. Intolerable Cruelty däremot är pyttelite söt, något dramatisk men rolig! Med andra ord ett perfekt tidsfördriv som man mår väldigt bra efter att ha sett. 2+
timbo93
2014-10-18
Åh, det är så svårt att placera känslan man sitter med när eftertexterna kommer. Det är ironiskt åt genren men ändå purärligt...
EliasN
2014-05-10
Klockren! Älskar Coen-brödernas humor.
ClintanTheKing
2014-03-02
Första timmen var väldigt lyckad och rolig men sedan faller filmen något enormt. Tråkigt också att Rush hade så lite skärmtid då han var riktigt skön. Clooney och Zeta-Jones gör hyggliga insatser men det saknas en hel del för att jag ska kalla denna filmen för bra. Kan mycket väl vara brödernas svagaste.
92axha10
2013-11-24
Skulle inte kalla den en av Coens bästa men samtidigt är den en rolig tid för alla inblandade. Helt klart värd min tid. Jag såg den och ångrar det inte. En rolig tid helt enkelt.
Taandborste
2013-06-11
Ursäkta, men den här filmen var bara en stor dimma för mig.
Visa äldre kommentarer »