Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Intruder


Personalen på Walnut Lake Market får ett sorgligt besked: butiken ska slås igen och säljas. De kommer nu förlora sina jobb, och till råga på allt så har de ett långt kvällspass framför sig - butiken ska städas iordning och allt ska märkas om till halva priset. Kvällen börjar dramatiskt då Jennifers argsinte pojkvän dyker upp och startar ett slagsmål. Han blir snart utslängd, men så lätt blir de inte av med honom... Bråkmakaren smyger omkring utanför affären - på något sätt ska han få som han vill. Kvällen rullar på, personalen arbetar vidare. Men för flertalet av de anställda blir detta den sista kvällen i livet då en mördare tar livet av dem en efter en på de mest brutala sätt...


Originaltitel Intruder
Regissör Scott Spiegel
Manus Lawrence Bender, Scott Spiegel
Genre Kriminalare, Skräck, 80-tal
Skådespelare Renee Estevez, Elizabeth Cox, Sam Raimi, Dan Hicks, David Byrnes, Bruce Campbell, Eugene Robert Glazer, Billy Marti, Burr Steers, Craig Stark, Ted Raimi, Alvy Moore, Tom Lester, Emil Sitka, Lawrence Bender
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 267
Filmnummer 3480

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av weng-weng
Personalen (nästan uteslutande ungdomar) på en stormarknad får veta att butiken ska stänga för gott. En av tjejerna i kassan har problem med en gammal pojkvän och tillika före detta brottsling ...   Läs mer »

Kommentarer


KyLLo
2017-03-22
Jag har den i filmsamlingen, men det var säkert 10 år sen jag såg den. En B-skräckis som jag fortfarande minns en del av. Jag minns att det var ganska brutala (men inte så häftiga) skräckscener och en del märkliga och komiska kameravinklar. Har för mig att jag gillade butiksmiljön också.
Robkiller
2014-04-27
Lågbudget-splatter i snabbköpet med Sam & Ted Raimi samt Bruce Campbell. Synd bara att det blir väldigt segt och långtråkigt innan det börjar ta sig. Skådespelarna är rätt usla (kul att se Sam Raimi, men som skådis är han inte nån höjdare; och Bruce är väl med i ca 30 sekunder). Fula effekter även om de är väldigt köttiga och en regi som fokuserar mer på konstiga vinklar och kameraeffekter, än att visa någonting vettigt... hade potential, men var tyvärr lite för B för sitt eget bästa både i genomförande och idé...
ropes_in_tears
2014-03-28
Smart slasherfilm som bidrar med något man knappt ser i genren alls: en högre grad realism. Realism som i betydelsen ingen kvasi-övernaturlig mördare i mask utan precis som i verkliga livet är hotet högst familjärt. Dessutom skildras miljön nästan som diskbänksrealism. Små detaljer som gör mycket. Som slasher är Intruder förmodligen ännu mer nyskapande idag än då den kom.
Halofreak92swe
2014-03-05
Härlig 80-talskänsla men ganska B. Smått underhållande ändå. Stark 2.
Grillo
2014-01-02
En ovanligt snyggt filmad slasher men inte på något annat sätt något exceptionellt, med klichéerna där de ska vara och otroligt förutsägbart. Trots den korta speltiden blev den också oväntat segdragen vid dryga timmen. Märkligt när man precis sett Ivanhoe på 2,5 timme utan att bli uttråkad... Stark tvåa.

2013-10-25
Ruskigt dålig slasher.
KimEkberg
2013-10-24
i början verkade det vara en snällfilm, men mot slutet blev det för mycket segdraget päckel för att ens en så luttrad filmkollare som jag skulle stå ut. men det fanns en del fina vinklar och påhittigheter som tyvärr inte räckte till.
Malfunction
2013-10-08
Riktigt cool slasher med bra effekter, skön självdistans och förvånansvärt välskriven dialog. Ibland känns det dock lite överregisserat: Hitchcock och de Palma vibbarna är genomgående tydliga.
Greigh
2013-08-02
Filmen med en av slasher-genrens tyngsta mördare. Det märks att Wes Craven lånade ganska friskt från denna filmen när han gjorde första "Scream"-filmen. Men Intruder är och kommer alltid att förbli hundra gånger bättre än Scream. Huvudkrossarscenen och sticksågsmassakern är riktigt vidriga och snygga. Klassiskt!
vieekk
2013-04-13
Väldigt underhållande film. Jag är absolut inte en beundrare av genren slasher, men när miljön inte längre är en stuga med ett stycke tillhörande skog, utan istället ett snabbköp, är konceptet mycket mer attraktivt. Samtliga skådespelare imponerar och mordscenerna är röda, kreativa, vackra och väl anpassade till valet av miljö. I övrigt är det väl kort och gott en slasher, enligt min oerfarenhet, kryddad med lite quirky komedi. 4/5
Visa äldre kommentarer »