Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Invictus - De oövervinneliga


"Invictus" berättar den sanna historien om hur Nelson Mandela tillsammans med kaptenen för Sydafrikas rugbyteam försöker ena landet. Nyvalde president Mandela vet att hans land är delat både rasmässigt och ekonomiskt i kölvattnet av apartheid. Han tror att han kan ena folket med hjälp av det nationella och universella intresset för sport, och tillsammans hjälper de Sydafrikas rugbyteam till en ofattbar chans till att spela i finalen i 1995 års World Cup Championship.


Originaltitel Invictus
Regissör Clint Eastwood
Manus Anthony Peckham
Genre Drama, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Morgan Freeman, Matt Damon, Adjoa Andoh, Tony Kgoroge, Julian Lewis Jones, Patrick Mofokeng, Matt Stern, Marguerite Wheatley, Leleti Khumalo, Patrick Lyster, Penny Downie, Bonnie Henna, Sibongile Nojila
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2578
Filmnummer 74988

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av bluevelvet
Den nytillträdde presidenten i Sydafrika Nelson Mandela ( Morgan Freeman ) inser landets stora splittringar och rasmotsättningar i skuggan av apartheidregimens förflutna, och får den något egna i...   Läs mer »

Kommentarer


Commandante
2021-08-28
Alldeles för långdraget slut, men sammantaget helt ok film. Hade dock förväntat mig mer.
vonadel
2019-03-03
Äntligen blev jag färdig att se denna. Har haft den inspelad väldigt länge. Men, har liksom aldrig varit sugen. Och tja, den var väl helt ok, men inte mer. Ganska slätstruket. Inget som fäster tyvärr. 6/10
Paramis
2018-07-27
För lång!
Barneyk
2017-09-13
Känns lite för ytlig och plastig för att vara något särskilt. Men den är stabilt välgjord och stabilt välspelad utan att sticka ut. Intressant att se lite olika perspektiv kring hur apartheid föll. Men väl platt för att sticka ut, typiskt slätstruken till småsvag trea.
vetegrodd
2016-02-12
Denna var fan bra! Hade huvudverk en kväll o skrollade kanalerna, min flickvän kommenterade förbipasserande att denna såg kanske bra ut.. Jag kollade infon och tänkte att tja det ser ju ut som kvalitetsfilm, den har precis börjat o Morgan Freeman o Matt Damon e med, man kan ju köra denna sålänge tills man hittar något bättre. Satt mer o mer fastklistrad o mådde bättre och bättre, fick välmåenderysningar i kroppen, tror t.o.m. jag blev av med huvudverken, en feelgood film som fick mig att feel good haha.
Krille80
2015-07-16
Tänker man på att detta är en film regisserad av Clint Eastwood och som har Morgan Freeman och Matt Damon så skapas förväntningar. Jag färväntade mig mer kvalitè och styrka i historien. Jag är så gammal nu att jag minns händelserna som porträtteras men jag förvånas över hur nedtonat man berättar dem här. Att Freeman tackade ja till en roll som Mandela känns självklar men varför Eastwood valde att regissera och varför Damon ville spela sin lättglömda karaktär förvånar.
Ful_fisk
2015-05-29
Det känns alltmer som att det inte bara var Clint Eastwoods karaktär som dog i slutet på Gran Torino, utan även hans storhet som regissör. I likhet med J. Edgar och American sniper är detta en besvikelse som verkligen inte når upp till den standard Clintan skämde bort oss med under åren 2003-2008. Visst finns här en hel del fina scener och visst var Mandela en enastående person, men i slutändan är och förblir detta en sportfilm, och den följer sportfilmernas alla irriterande klichéer. Det blir bara alldeles för sentimentalt och smörigt för att man verkligen ska kunna ta åt sig denna historia, även ifall man vet att det är en sann historia. Pluspoäng för Morgan Freemans porträtt av Mandela.
Angeliana
2015-05-22
var helt inställd på att jag skulle gilla denna, men tyvärr. Något fattades, den blev aldrig riktigt trovärdig eller drog mig in i storyn. Tyvärr.
Raimo_1985
2015-02-20
En av Clint Eastwoods bästa som regissör på senare år. Blir värsta glad av den här filmen. Jag blir också glad av att Morgan Freeman, som mest brukar spela Morgon Freeman i ganska tråkiga filmer, här gör något utöver det vanliga. Bra historielektion också. Det är härligt jobbat, gubbs.
Qhunden
2014-11-13
Börjar bra men slutar uselt. Storyn är lågmäld men spännande och Freeman övertygar verkligen. Tyvärr tappar den sedan all finess med sitt groteskt dåliga slut. Utdraget, klyschigt och för mycket rugby.
Visa äldre kommentarer »