2.3

IO

En tonårstjej som är en av de sista överlevande på jorden försöker desperat att rädda sin förgiftade planet innan den sista rymdfärjan till rymdkolonin avgår utan henne.

Originaltitel IO
Alternativ titel IO: Last on Earth
Regissör Jonathan Helpert
Manus Clay Jeter, Charles Spano, Will Basanta
Genre Drama, Romantik, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Margaret Qualley, Anthony Mackie, Danny Huston, Teagan Johnson

Spomenka
2024-10-16
Angenäm lågmäld sci-fi! Anade de låga betygen. Håller med om att det inte är jätte-djup. Försöker den vara det då? Nej. Den handlar om en stämning inför en resa. Tempot är suveränt. Min enda invändning är att jag är lite trött på karaktären, en person som tar hand om en mysig forskningsstation helt på egen hand. Något sådant har aldrig funnits i världshistorien. Slutet är utan tyngd.
Murvel48
2022-02-13
Det var rätt okej ett tag men fan vad jag ledsnade på den enerverande tröga sista halvtimmen.
Djason
2021-08-02
Visst filmen får väl en att tänka till lite men den är också seg och händelsefattig. Fanns potential här som aldrig kom till sin rätt.
HerrNenne
2020-09-05
Alltså det finns ju potential här, men tiden slösas bort på ingenting. Man får varken se hennes värld ordentligt, eller lära känna karaktärerna ordentligt, eller får se nån skildring av en växande religion. Blir bortkastat, och är en dussinfilm i en genre som tyvärr börjar fyllas ordentligt av dussinfilm.
mammene
2019-02-27
Långsam katastroffilm, det passar mig. I stället för utåtagerande så blir det mer inåtagerande och vad som det resulterande i. Både skrämmande och fascinerande när Sam vistas i en död värld.
Christofer
2019-02-19
Knepigt film. Å ena sidan fascinerande och vacker men å andra sidan rätt seg och händelsefattig. Var beredd att sätta en tvåa innan slutscenen som lyfte det hela i mina ögon och gav det ett helt annat djup. Även den fina ljudsättningen höjde stämningen hela vägen.
Mysharry
2019-02-15
Fast så dålig var den inte, det finns bara så många bättre, i samma genre.
Mysharry
2019-02-15
Egentligen älskar jag den här typen av filmer, men jag var kanske inte på humör idag. För den här lyfte aldrig för mig. Kanske var det känslan av lågbudget i scenografin. Kanske var det bristen på glöd i samspelet mellan Qualley och Mackie. Eller kanske bara bristen på glöd, i hela filmen? Fsdt
Halofreak92swe
2019-02-10
Sömnpiller. Alldeles för seg och händelselös för att fånga mitt intresse.
Robkiller
2019-02-03
Det här var mest segt och händelsefattigt.