2.3
2.3
Irene Huss - Eldsdansen
Göteborg drabbas av serie anlagda bränder. Kriminalinspektör Irene Huss börjar utreda en mordbrand som visar sig ha kopplingar till ett femton år gammalt olöst fall. Samtidigt tvingas hon utreda ett knivmord på en gammal dam ute i skärgården, ett fall som till en början inte verkar ha något som helst samband med mordbränderna. Men när Irene gräver djupare i mordfallet upptäcker hon saker som avslöjar gamla sedan länge glömda hemligheter. Den lugn och ro hon skulle behöva hemma förvandlas till förtvivlan när det kommer fram att dottern Katarina är en mobbare i skolan.

Originaltitel | Irene Huss - Eldsdansen |
Regissör | Anders Engström |
Manus | Ulrika Kolmodin |
Genre | Drama, Kriminalare, Mysterium, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | Anki Lidén, Lasse Brandeby, Inga Landgré, Reuben Sallmander, Johan Gry, Dag Malmberg, Angela Kovacs, Sofia Pekkari, Eric Ericson, Emma Swenninger, Mikaela Knapp |
Tillåmed Torsken är slut..")lol). Nej en bedrövlig Huss variant( Sen att ta Brandenby seriöst,hmmm-svårt""
Tja, en hyfsat underhållande polishistoria som inte bjuder på något extra.
Lite klumpiga insatser, men annars tycker jag om att det ges tid till att nysta upp brotten och samtidigt få med det personliga. Det är en trivsam thriller och mycket är att samarbetet känns så naturligt mellan skådespelarna.
Jag vet inte varför jag ser Huss-filmerna. Jag har gett låga betyg till alla filmerna hittills. Kanske hoppas jag på att det ska bli bättre eller så är det helt enkelt så att det finns något trivsamt med det svenska deckarelementet i det hela. Jag vet inte. Vad jag dock vet är att detta var inget som gladde utan snabbspolningen används litegrann.
En av dom svagare Irene Huss film. Boken var inte så bra heller. Jag ger en tvåa.
Filmens styrka måste vara den naturliga dialogen inom familjen Huss.
Stark etta/svag tvåa. Var ju inte direkt klurigt att lista ut vem det var. Och många hjärndöda insatser i polisarbetet
Tråkig, jag känner aldrig att jag riktigt bryr mig om något som händer i filmen.
Mycket svag tvåa. Karaktärerna faller platt till marken, och scenerna med de brutalt överspelande tonårsdöttrarna styckar sönder handlingen.
Stark 1a kanske?