2.6
2008
Sverige, Tyskland
90min
IMDb
En man hittas ihjälskjuten i bakluckan på en bil. På ena handen är fyra fingrar avklippta. Mannen var delägare i ett nätpokerbolag som snabbt utvecklades till ett flermiljonföretag som sedan gick i konkurs. Strax därefter hittas ännu en delägare mördad. Den tredje och sista delägaren Sanna är ännu i livet, men lever under ständiga hot. Polisen hittar till slut tre av det första offrets avklippta fingrar, men var finns det fjärde fingret? Vem ska mördaren skicka det sista fingret till? Och varför är fingrarna avklippta? Utredningen leder Irene Huss till en för henne okänd värld av dyra lyxbilar och magnifika villor på exklusiva adresser där den ryska kaviaren är vardagsmat och champagnen är äkta, dyr och ständigt flödande. På det privata planet är Irene övertygad om att hennes make Krister har en kärleksaffär.
Originaltitel |
Ulf Kvensler |
Genre |
Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare |
Anki Lidén, Tuva Novotny, Lasse Brandeby, Reuben Sallmander, Linus Wahlgren, Dag Malmberg, Angela Kovacs, Eric Ericson, Petra van de Voort, Emma Swenninger, Frederik Nilsson, Jens Hultén |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
877 |
Filmnummer |
61378 |
Kass, som alla filmer i denna gren...
Som de andra i serien så tuffar det här också på med ganska små nyanser och utan så stora svängar, men är hyfsat underhållande att titta på. Betygen väger ofta mellan två och tre och här får det bli en svag trea.
Ett så där avsnitt, med lite klumpiga insatser och dåliga skådespelare, då menar jag inte den närmsta kretsen.
Äntligen har jag listat ut varför jag nu har sett 6 st Irene Huss-filmer. Svaret är inte kriminalfallen i filmerna för då hade jag slutat titta efter den första filmen. Svaret är faktiskt det att jag fastnat för karaktären Huss privatliv/familjeliv. Vad som händer Irene Huss, hennes man och barn i filmerna. Tyvärr är den delen av filmerna i minoritet till brottsfallen. Vilket då visar sig i mina rätt låga betyg. Jag kommer säkert se fler Huss-filmer just för att få följa mer av hennes familj.
En liten uppryckning, jämfört med de övriga filmerna i serien. Som svensk deckare är den dock knappt godkänd.
Uselt skådespel, märklig casting samt anmärkningsvärt dumt, naivt och onyanserat manus. Men filmen har ändå en viss spänningsfaktor. 3 av 10.
Mycket spännande även om det var rätt uppenbart vem som var skyldig
åh, linus wahlgren, finns det sämre eller.. (skulle vara kim sulucko då eller vad han nu heter) och så att denna huss ALLTID klantar sig, tappar vapnet, blir nedslagen, sticker iväg ensam, whatever, jäkligt tjatigt och blir bara fånigt.. är där ute på bohuslänska klipporna och springer, jo tjena.
En av dom bättre i inte annars så starka Huss-serien