2.4
2.4
Ironclad
I Ironclad berättas historien om ett av de våldsammaste och mest avgörande ögonblicken i medeltidens England - då några goda män, tempelriddare och krigare kämpade mot alla odds för att försvara sitt land mot en blodstörstande kung med storhetsvansinne.

Originaltitel | Ironclad |
Regissör | Jonathan English |
Manus | Jonathan English, Erick Kastel, Stephen McDool |
Genre | Action, Drama, Äventyr, Krig, Romantik, 2010-tal |
Skådespelare | Kate Mara, Derek Jacobi, Paul Giamatti, Brian Cox, James Purefoy, Jason Flemyng, Mackenzie Crook, Charles Dance, Bree Condon, Vladimir Kulich, Aneurin Barnard, Jamie Foreman, Rhys Parry Jones, David Melville, Annabelle Apsion, Daniel O'Meara |
Så onödigt blek och ytlig. Larviga karaktärer och repliker i en värld som inte någonstans känns på riktigt.
Riktigt dåligt.
Blodig medeltidsmangel. Lite underligt att "danskarna" pratar ungerska, men ja... 1200-talet var nog en förvirrande tid. Kanske det som shaky-cam filmfotografin försöker återspegla - för det bidrar inte till mycket annat.
Föredömligt blodig, smutsig och våldsam.
Rätt tröttsam splatterfilm.
Rollistan är rätt imponerande men det är egentligen bara Giamatti som levererar. Storyn är nästan helt ointressant och det hjälper inte mycket med en massa strids- och splatter-scener med skakig kamera. Mycket svag tvåa.
skräp
Måttligt underhållande action. Rå och blodig. Men för att vara en actionfilm där dom bokstavligt talat kastat oändligt med pengar på råa köttiga strider så är dom ganska trist filmade. Snabba klipp och skakig kamera så man ser inte alltid vad som händer.
Hade kanske hellre sett lite mindre strider och lite mer karaktärsutvecklingar. Det är ju ändå ett gäng med folk vi skall lära oss känna.