Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Irreversible


Alex och Marcus älskar varandra. Tillsammans med Pierre, en före detta älskare till Alex, är de på väg till en fest. Men under kvällen går allting våldsamt fel.


Originaltitel Irréversible
Regissör Gaspar Noé
Manus Gaspar Noé
Genre Drama, Kriminalare, Romantik, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel, Jo Prestia, Philippe Nahon, Stéphane Drouot, Jean-Louis Costes, Michel Gondoin, Mourad Khima
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4206
Filmnummer 8583

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av neo_lord
Irreversible är lätt 2003 års mest omtalade film. Den kritiserades en hel del för sina brutala våldsinslag, och det talades också om att folk lämnat biosalongen på grund av filmens starka inne...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av flair_3
Brutalare än så här blir det förmodligen inte på film. Glöm alla orealistiska splatterfilmer och förutsägbara rysare. Det här är hämndlystna fransmän, mörka källare och folktomma gångtu...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Henkan
Ibland är livet inte rättvist. En homosexuell man kan få sitt huvud sönderslaget av en brandsläckare för någonting som han är oskyldig till. En vacker kvinna kan bli våldtagen och misshandlad...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av Snah
Irréversible är en mäktig resa genom ett spektrum av känslor. Den börjar med en nervkittlande, mardrömslik färd genom mörk natt, med suggestiva ljus och påträngande ljud, oljud och brus. Tv...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av billybob
Irréversible är en oerhört realistisk studie i våldets och förnedringens mörkaste vrår. Filmen gör en skildring av människans allra mörkaste sidor där hämnden och den förnedrande lustan o...   Läs mer »

Kommentarer


kanemura
2022-09-20
Jag tycker det kaotiska som leder fram till "den scenen" är välspelat och välgjort. Filmen skapar verkligen en känsla av hopplöshet.
YouAreNrIchi
2019-01-20
Det ickelinjära berättartempot gjorde att berättelsen blev mer effektiv. När man redan vad nästa steg är så blev det mycket lättare att följa händelseförloppet utan exposition, det var ganska intressant. Filmen lyckas vara riktigt chockerande också, på rätt sätt genom det känns äkta rakt igenom. Snygg vink till "Seul contre tous" i första scenen också.
andmoreagain
2017-11-22
Jaha.
RustyFilm
2016-12-09
VARNING! "Innehåller mycket starka våldsscener som kan verka stötande för känsliga personer” står det på omslaget. Man skulle kunna tro att det är ett PR trick, men tro mig här är det befogat med en varning. Åldersgränsen borde vara 52 år. Filmen berättar handlingen baklänges ala Memento och den består av en hemsk massa äckel.
bad_droidboy
2016-03-22
En onödigt våldsam explotationsfilm med scenerna i fel ordning för orginalitetens skull. Snyggt foto dock

2015-07-01
Alla gaggar på om våldtäktsscenen, hu så hemsk den var, blablabla. Men det som följer sedan (eller, kronologiskt innan) visar exakt samma sak -- objektifieringen av Alex/kvinnan. När Marcus lägger armen om Alex' hals så tappar Alex sitt leende, ytterligare symbolik. Hela filmen känns som att den handlar om hur kvinnor ses som objekt och kärl (havandeskap). Tycker mest att det är en välgjord film och klippningen är fantastisk (eller frånvaron därav). Men den känns för mig personligen inte så kontroversiell som jag trodde den skulle vara utifrån det ståhej som uppstod när filmen hade premiär.
AddeColciago
2015-05-25
Det snurrar, både i filmen och i skallen. Otäck film på många sätt, men kanske framförallt för att det ickelinjära narrativet gör att den brutala, otäcka och intensiva inledningen börjar sjunka in i takt med att filmen lugnar sig. Stor filmupplevelse!

2014-12-30
Fruktansvärt läskig! Men den är bra, trots att jag inte vill tycka det.
Krille80
2014-11-08
Otroligt stark och realistisk film. Dess realism resulterar, i mitt fall, i illamående och hatkänslor gentemot "förövarna". Den som inte berörs av de omtalade scenerna bör uppsöka läkare, då dessa scener är något av det starkaste och svåraste som finns att se. Kortfattat: en stark film som jag knappt rekommenderar någon...
LacombeLucien
2014-04-20
Mörker.
Visa äldre kommentarer »