Iskallt uppdrag

Den ryske generalen Koskov flyr till väst med hjälp av James Bond. Koskov påstår att ryssarnas säkerhetstjänst planerar att mörda västerländska spioner...

Merwinna
2023-03-28
Såg den här på bio när det begav sig, och kommer ihåg att den gjorde ett starkt intryck på mig då. Nu kan jag inte förstå det! Filmen är mest bra tråkig och meningslös, och ingen av karaktärerna/skådespelarna är intressant. Huvudrollsparet är snygga båda två - men det räcker inte. Handlingen känns meningslös, allting känns meningslöst... Kanske måste man vara mycket ung och sakna livserfarenhet, för att uppskatta detta..?
karlmats
2021-08-01
Dalton tar över rodret efter Moore och på många sätt är det väl en antites till det gamle Roger står för. Det är lite mer seriöst och lite mindre flamsigt. Dalton har ju looken för att klara av rollen som hemlig agent, men han har då sannerligen inte charmen, hans one-liners känns inte naturliga och tyvärr gäller den nedtonade stilen även Bondskurken som är ovanligt blek. I de här filmerna vill jag inte ha realism, jag vill ha karaktärer som är större än livet och det får vi inte här. Då blir det en dussinagentrulle istället, och såna finns det betydligt bättre av än Bondserien. Iaf tills Craig kom in i bilden, hoppas jag, vem vet vad en omtitt skulle innebära. Tills vidare kan jag iaf konstatera att Maryam D'Abo klarar sig ok som bondbrud, titellåten av A-Ha är tidstypisk och i mångt och mycket har vi sett detta många gånger förut. Det värsta brottet av allt är att jag inte blir speciellt underhållen, inte ens när Bond slår sig i slag med pre-talibanerna i Afghanistan, en sidostory som nog hade kunnat göras mer intressant än vad det blev. En stabil 2a.
PSH-BOZO
2020-03-12
Jag måste erkänna att jag tycker den här är riktigt bra. Svär man i kyrkan om man föredrar Timothy Dalton framför en gammal Roger Moore? Visst filmen har svaga skurkar, men det är bra tempo, action och spänning. För min egen del definitivt den filmen som gav mig bäst upplevelse sedan The Spy Who Loved Me.
dudson
2019-10-21
Det som är minnesvärt i denna Bond rullen är A-has gryma ledmotiv. Gillar varken direkt Dalton eller hela ploten då allt känns så fruktansvärt billigt. Nej 80/talet passade inte Bond genren in punkt. Det som är bra måste vara den ultra slemmiga Jeroen- Krabbe. Samt Rhys-Davies. Verkligen kvalite stämpel. Resten noot- so- mutch. 2+
päronanton
2019-10-17
Den är okej.
Zebulonm
2017-09-19
Mycket bra o ledmotivet e kanon de med. Tycker Dalton gör sig riktigt bra som Bond.
Limp
2017-02-28
De bondfilmer som John Glen regisserat är mina favoriter.
idd
2016-09-03
Dalton är ju ljusår bättre än buskis-Moore men skurkarna i den här rullen är bland de sämsta bondskurkarna någonsin..
gjoob
2016-07-29
Dalton som Bond har fått oförtjänt mycket skit. Han funkar mycket bra i rollen och filmen är underhållande, fartfylld och full av onda ryssar.
ilBrutto
2016-02-20
Så fruktansvär skönt att slippa Moores peversa, gubbsjuka, light comedy. Dalton är Bond som det är tänkt. Synd att det bara blev två filmer