Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Isle - Fruktans ö


Hee-jin är en vacker och stum enstöring som bor vid en sjö i den koreanska vildmarken. Där livnär hon sig på de fritidsfiskare som besöker idyllen för att koppla av. På dagarna säljer hon mat och bete - på nätterna sin kropp. Med en förlorad aptit på livet undandrar hon sig all slags mänsklig värme. Tills den dag då Hyun-shik kommer till sjön. Han är en man på flykt - med ett så ohyggligt brott på sitt samvete att han nu tänker ta sitt liv...


Originaltitel Seom
Alternativ titel The Isle
Regissör Kim Ki-duk
Manus Kim Ki-duk
Genre Drama, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Suh Jung, Kim Yoo-suk, Park Sung-hee, Seo Won, Jang Hang-seon, Jo Jae-hyeon
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 749
Filmnummer 9780

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zebulonm
2018-09-29
Mysko men kan ändå inte låta bli o gilla den.
RustyFilm
2016-12-08
En märklig sydkoreansk film där hela handlingen utspelas i en sjö med ett antal små husflottar för uthyrning. Filmen har väldigt lite av dialog. Stor anledning till detta är att huvudrollsinnehavaren är stum. Den vackre och stumme Hee-Jin servar husflottarnas hyresgäster på alla tänkbara sätt. Det hela blir en filmupplevelse som är annorlunda, stämningsfull, konstigt och med en slags dunkel humor.
Dele
2015-06-11
En del vackra och en del obehagliga scener som visar människans breda spektra från primitiva drifter till kärlek och skönhet. Ganska lösryckt känns det för mig.
Redfield4ever
2014-01-06
Jag är sä glad att jag är man just nu...
Engravadlax
2013-08-17
Efter att ha sett Kim Ki-duks tre 'mest hyllade' kan jag med säkerhet säga att han är Koreas mest överskattade regissör. Det är ändå inte i närheten så olidligt tråkigt som mycket västerländsk prettofilm, så lite cred får han väl, men inte mycket.
Robkiller
2012-12-06
Extremt långsam och mysko film om några små stugor ute i en sjö och de personer som åker dit av olika anledningar... ser inte riktigt poängen med den alls... eller vad den försöker säga... fast jag kanske missar nåt här...
Jocke_eriksson
2012-08-07
Udda och hyfsat välspelad film. Känns ändå lite långsam i vissa partier, men på det hela en ganska bra film.
Podpolkovnik
2012-02-23
Helt okej. Filmens största förtjänst är att den låter berättelsen ha sin gång. Den skyndar verkligen inte på - men lyckas ändå hålla fast tittaren. Dock så blir stringensen något lidande - och alldeles för mycket ansvar hamnar på den stumma huvudkaraktären. Ett ansvar som hon bitvis inte klarar av.
Don_Anun
2012-01-26
Nej, den här filmen är inte gjord för att underhålla tittaren.
larox
2011-11-26
Kunde inte ta till mig denna film, äckligt rå och onödigt snuskig. Fin bild förvisso - men bilden förstärkte enbart den råa handlingen. Biter inte på mig, fel framställd, når inte fram - tyvärr!
Visa äldre kommentarer »