Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

It Follows


Efter en het dejt-kväll inser 19-åriga Jay att det som hennes dejt varnat henne för faktiskt är på riktigt. Genom sexuella möten förs "smittan" vidare och en ondsint kraft personifierad av hålögda, mordiska stalkers är ute efter henne. Men ingen annan kan se förföljaren och den deliriska mardrömmen kan bara ta slut för henne om hon lyckas föra den vidare till någon annan.


Originaltitel It Follows
Regissör David Robert Mitchell
Manus David Robert Mitchell
Genre Skräck, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi, Lili Sepe, Daniel Zovatto, Jake Weary, Bailey Spry, Debbie Williams, Ruby Harris, Leisa Pulido, Ele Bardha, Ingrid Mortimer, Alexyss Spradlin, Mike Lanier, Don Hails
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1694
Filmnummer 111908

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


svältaren
2022-12-09
Minst sagt godtycklig premiss. Vad ”vill” förföljaren? Vad har den emot sex? Och vad är grejen med dess skepnader, vad representerar de? Det är mycket i den här filmen som man bara antas ”gå med på”. Störtlöjligt.
Robkiller
2021-10-19
Tar sig aldrig riktigt, men har väl sina stunder
Ranma
2021-09-10
Utan tvekan sevärd, bra stämning utan alltför mycket onödigt effektsökeri. 3+
RustyFilm
2020-08-10
Här handlar det om en könssjukdom som kan vara dödlig. Symtom: Den smittade ser lite då och då en förföljare, en förföljare som i makligt tempo släpar sig hotfullt mot den smittade (endast den smittade kan se förföljaren som kan ha mycket varierat utseende). Enda sättet att få bot är att lägra någon ny (någon som alltså då får ta över eländet). Det är filmmakare David Robert Mitchell som skapat denna fantasifulla historia (tror det är hans långfilmsdebut). En oklar historia är det men det är en välgjord film med snygga bilder i helgjutna miljöer. Hyfsat skådespeleri och kanske fanns här lite nyskapande idéer.
päronanton
2019-11-12
Den är okej! Intressant historia, hade en del ”jump scares!”
Stygga-Vargen
2019-10-21
Najs koncept och filmen i sig är väl ganska okej även om den hade kunnat bli mycket bättre. Funkar som underhållning för stunden men det är allt.
92axha10
2019-02-27
Filmen har en bra gimmick som kunde använts lite mer. Filmen är underhållande men inte särskilt skrämmande
Qhorinhalfhand
2019-02-18
Väldigt nära en fyra, men jag tycker inte nåt särskilt om slutet och den var aningen repetativ. Men bra stämning och koncept.
arruba
2018-03-09
Kanonkul ide! Fan vad man inte hade legat om man visste denna skiten fanns.
meerlon
2018-02-25
Som första avsnittet till en värdelös serie, bland det sämsta jag sett.
Visa äldre kommentarer »