Jack Reacher
När en ensam skytt tar livet av fem personer med sex skott pekar alla bevis på den person som polisen anhållit. I förhören har den misstänkte enbart en sak att säga: ?Hämta Jack Reacher!?.
Baserad på romanen One Shot av Lee Child från år 2005.
Originaltitel | Jack Reacher |
Regissör | Christopher McQuarrie |
Manus | Christopher McQuarrie |
Genre | Action, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2010-tal |
Skådespelare | Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins, David Oyelowo, Werner Herzog, Jai Courtney, Vladimir Sizov, Joseph Sikora, Michael Raymond-James, Alexia Fast, Josh Helman, Robert Duvall, James Martin Kelly, Dylan Kussman, Denver Milord, Susan Angelo |
Jack Reacher är det senaste passionsprojektet från Tom Cruise. Filmen är en lågmäld actionrulle i deckarstil som är baserad på en bok av Lee Child och lyfts av en hård men rättvis huvudkarakt... Läs mer »
Underhållande, tät och spännande rulle. Det enda sänket är väl att det blir lite väl många scener där Cruise får vara macho-cool, gärna utan tröja. Sådant är mest fånigt. Men i övrigt en hel-solid tisdagsrulle!
Ett par snygga bilar annars mest skräp
En mycket finurlig historia och ett intressant nystande, tyvärr kan jag tycka att actionscenerna blir tråkiga. Annars bra skådespel, även om Robert Duvall inte var med så mycket så satte ett eget avtryck.
Tom Cruise är faktiskt så cool i den här att det är klart att det är en fyra.
Nej, inte min typ av film... Gillar inte Tom Cruise...
Föredömligt enkel historia med några hyggliga actionscener.
Jag såg filmen idag, och när jag skulle betygsätta den inser jag att jag satt betyg redan 2015. Det säger väl allt antar jag.
Det började hyfsat, men när manuset visade sig vara dynga så blev det inte alls vad jag hade väntat mig.
Bra actionscener måste jag säga. Men storyn känns bara igen, i samtliga filmer. Klassiskt handling och att saker ska nystas upp på detta sättet. Men Cruise sköter sig bra, känns som att man har plockat delar av olika filmer och satt ihop i en ny. Finns 100-tals filmer som är som denna, så inget speciellt, kommer vara glömd snabbt. Men den fungerar om ni gillar action.
En spännande action. Ok story, men boken är bättre. Jag ger en svag trea.