3.6
3.6
Jacobs inferno

Vietnamveteranen Jacob Singers liv håller på att spåra ur. Plötsliga visioner av demoner som försöker döda honom och vidriga mardrömmar driver honom mot vansinnet...
Originaltitel | Jacob's Ladder |
Alternativ titel | Dante's Inferno |
Regissör | Adrian Lyne |
Manus | Bruce Joel Rubin |
Genre | Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, 90-tal |
Skådespelare | Tim Robbins, Ving Rhames, Danny Aiello, Macaulay Culkin, Patricia Kalember, Suzanne Shepherd, Jason Alexander, Pruitt Taylor Vince, Matt Craven, Elizabeth Peña, Eriq La Salle |
Prettofilm med romantik och drömsekvenser. Allt annat än otäck och obehaglig. Stark etta.
2.5. Halvdan. Tim Robbins 90-tal forts att vara främst två filmer: Shawshank och Arlington road. Kul med Jason Alexander och Ving Rhames, men filmen är inte så spännande, som den förmodligen Vill vara, och inget slut man tappar kaffekoppen över. Men får väl indirekt tacka den, för nu fick den mig att påminna mig om att se om De misstänkta. Märkligast av allt är kanske att en då 31-årig Robbins (filmandet avslutades i januari 1990) ska ha varit hemma fr 'nam några år, spenderat några år i 'nam och ändå hade han - innan han åkte iväg - barn på 8-10 år. Blev han pappa vid 12 eller?
En Twistad film. Sevärd
Jollrigt dravel som inte leder någonstans.
Ganska så otäck. Snygg, smart. Plot-twisten blev något av en besvikelse då jag förutspådde det tidigt i filmen, samt byggde upp höga förväntningar på en mind-twisting plot-twist. Dock en mycket bra och trevlig film. 72/100
Jovisst, på sätt och vis kan man väl hävda att den väl var lite före sin tid. Och ja även lite smörig, men rätt så fin. Jag hade kanske önskat lite mer galenskap, lite mer äckel, lite mer obehag. Då hade fyran varit given!
En film jag har velat se länge och blev verkligen inte besviken! Även med sina år så höll den.
förbisedd och före sin tid. smörig på en emotionell nivå men bra filmskapande så vem bryr sig
Sjukt obehaglig och chockerande film!
Otäck.