Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Jag är en förrymd kedjefånge


Ett hårt, blekt och kompromisslöst porträtt av mänskligt lidande och orättvisa orsakat av ett fruktansvärt straffsystem som användes i Amerika efter första världskriget. När James Allen kommer tillbaka från kriget blir han oskyldigt misstänkt för ett rån och dömd till 10 års arbete tillsammans med andra hopkedjade straffångar.


Originaltitel I Am a Fugitive from a Chain Gang
Regissör Mervyn LeRoy
Manus Howard J Green, Brown Holmes, Sheridan Gibney
Genre Kriminalare, Thriller, Drama, 30-tal
Skådespelare Paul Muni, Glenda Farrell, Helen Vinson, Noel Francis, Preston Foster, Allen Jenkins, Edward Ellis, David Landau, Hale Hamilton, Sally Blane, Louise Carter
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 222
Filmnummer 15752

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KimEkberg
2019-04-29
ja, en mycket stark skildring av macho-fachistoidt maktmissbruk som går igen i många civilizationer. Paul Muni gör en oefterhärmlig insats raktigenom, i en seriös film med bra patos och en streberhistoria där SPOILER ALERT samhället faktiskt hindrar framgångssagan från att sluta med guld och gröna ängar.
Tonti
2019-04-29
Ett av de starkaste sluten i amerikansk filmhistoria. Och det innan går knappast av för hackor heller. Man känner tyngden av kedjorna.
mattarello
2017-06-27
Jag gillar den här filmen. Den är koncentrerad och hård i sin samhällskritik. Tidens gång tycker jag inte rår på den.
Ful_fisk
2016-09-10
Grym och dyster historia med kraftfull samhällskritik och bra skådespeleri. Närgånget och realistiskt, och känslosamt. Inte dumt alls! Bra film, helt enkelt!
Krille80
2015-01-07
En riktigt bra film som levererar, fascinerar och intresserar. Filmen har något att säga om sin tid men lyckas samtidigt fungera och hålla väl även idag. Sedan är Paul Muni fantastisk och mot slutet får man något av en helt underbart biljakt som slår det mesta. Härligt.
foppa99
2014-10-30
Hade gärna fått va 1h längre. Galet bra story. O slutet=mmmmm
ClintanTheKing
2014-01-07
En otroligt bra film helt enkelt. 30-talets bästa utan tvekan och man ser tydligt att denna fängelserulle har givit inspiration till flera storfilmer som komma skulle på 60- och 70-talet bl. a. Känns som den var före sin tid också. Paul Muni är utmärkt och filmen skildrar helvetet bakom galler på ett alldeles förträffligt sätt. Jag är glad för detta är första femman jag sätter på länge och det finns inga anledningar till att inte göra det.
goeran
2012-07-21
Mervyn LeRoys I am a Fugitive from a Chain Gang från 1932 är ett habilt genomfört kriminaldrama men det känns som om det finns vissa brister i manuset och skådespelarna (frånsett Paul Muni) är kanske inte riktigt på topp.
Astrojacob
2012-07-19
Klassisk filmhistoria..... en av mina enklaste Femmor på flera år. AWSOME!!!
LouReed
2012-04-25
Ett av dom bästa sluten nånsin, grymt! Haha.
Visa äldre kommentarer »