3.3

Jag stannar över natten

En nattklubbssångerska möter den naive professorn Bertram Potts som är helt insnöad i sina undersökningar. Nattklubbssångerskan, som heter Sugarpuss O'Shea, är förlovad med gangstern Joe Lilac och när hon möter professor Potts ser hon sin chans att gömma sig undan pojkvännen.

Originaltitel Ball of Fire
Alternativ titel The Professor and the Burlesque Queen
Regissör Howard Hawks
Manus Charles Brackett, Billy Wilder
Genre Romantik, Komedi, 40-tal
Skådespelare Henry Travers, Gary Cooper, Oskar Homolka, Barbara Stanwyck, Richard Haydn, Leonid Kinskey, Tully Marshall, SZ Sakall, Dana Andrews

fisk0
2024-10-20
Fantastisk komedi, underbart karaktärsgalleri och premiss, och trots att den är lång tappar den aldrig styrfarten. Kanske den bästa screballkomedi jag sett. Femman är inte långt borta, men en stark fyra känns mer rätt.
haajen
2020-01-11
Mycket stark fyra, den är lite för lång för att nå hela vägen till en 5a. Suverän dialog och Cooper/Stanwyck är ljuvliga. Fortfarande mycket rolig.
Tonti
2016-12-04
Tokroliga professorer och en härlig Stanwyck som vanligt. Klart trevligt.
Jämte
2016-03-03
Alla professorerna var lite väl löjliga och barnsliga. Cooper och Stanwyck är bra men filmen i sig är sådär. Knappast något jag kommer att se om i framtiden.
Astrojacob
2013-12-14
Lättsmält screwball med både gullegull, humor o kul scener. Når knappt en svag Fyra.
Rune2000
2013-01-29
En film som försöker att vara charmig och rolig men i slutändan känns bara som ännu en i mängden av skruvade komedier från Hollywoods guldåldern.
ulpe01
2013-01-24
Har inte åldrats väl, något fånig. Har dock en del charm.
TheJack
2012-07-28
I många avseenden daterad, fånig och tråkigt anti-intellektuell, men Howard står alltid för ett skickligt hantverk och det finns definitivt en hel del charm. Andra halvan går dock på halvfart och ganska många skämt faller platt. Helt klart underhållande och välagerad, men trean är ändå i det svagare laget.
TobiasRydén
2011-10-23
Hmm, ja lite fånig handling, men den har charm och vitalitet och bland skådisarna i synnerhet en välanvänd Barbara Stanwyck.
thefox
2010-07-07
En del fina scener, men som vanligt tröttnar längden ut mig, vilket är högst normalt i Hawkssammanhang.