Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Jalla! Jalla!


Måns och Roro är bästa kompisar och jobbar på parkförvaltningen. De får göra alla skitjobben - rensa ankdammen och plocka upp bajshögar. Men själva tycker de att de är coola.


Originaltitel Jalla! Jalla!
Regissör Josef Fares
Manus Josef Fares
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Tuva Novotny, Fares Fares, Torkel Petersson, Laleh Pourkarim, Tommy Andersson, Jan Fares, Leonard Terfelt, Khatoun Fares, Ingemar Carlehed, Sofi Helleday, Benyam Eriksson, Abdulahad Fares, Caroline Fares, Harry Goldstein
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 23609
Filmnummer 1201

Recensioner

Skapad 2019-12-12 av othis
Josef Fares är blott 23-årig filmentusiast som efter 50 (!) kortfilmer med lågpristeknik fått chansen att göra en långfilm. Och det är en debut som heter duga – ”Jalla! Jalla!” är en av år...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av Stygga-Vargen
År 2000 kom en av tidernas bästa svenska komedier - Jalla! Jalla! i regi av Josef Fares. I en av rollerna syns Laleh Pourkarim som här gör sin åtminstone hittills enda filmroll (hon gör rollen v...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2022-02-08
En riktig klassiker som jag inte hade sett sen det begav sig. Jag var lite orolig för min gamla 3a här då jag inte kom ihåg så mycket alls om denna och svenska filmer brukar göra en besviken. Men så här i efterhand kan jag konstatera att det här är en ganska mysig och underhållande regidebut av den blott 23-årige Josef Fares. Det känns befriande att man kan komma från ingenstans med en låg budget och ändå lyckas skapa en sån här succé med hjälp av kreativitet och hjärta. Det är också en ganska obrydd film som tar upp ämnet hedersförtryck utan ängslighet och utan att göra en jättegrej av det, trots det ganska skruvade manuset känns det som att det är riktiga människor vi får följa här. Fares, Torkel, Tuva och Laleh känns alla helt rätt och utan att försöka låta alltför pöbelaktig tycker jag farsan är bra härlig också. 3an får stå kvar, det hade jag inte förväntat mig.
Rai
2018-02-14
Vanlig svensk komedi, som funkar till en 3:a...
Stygga-Vargen
2016-10-28
Klassiker! En av de bästa svenska komedierna någonsin!
AlbinWesley
2016-03-03
Hmm. Den har förstås en hel del tillkortakommanden, lite för fånig och så vidare. Men den är lite rolig och ganska livfull också. Det är väl ganska fint att hedersproblematiken han närmas utan snyftiga skräckexempel också.
Körsbär
2015-06-15
Oj vad denna film kändes extremt B i början, blir väl egentligen inte bättre med filmens gång men man slutar o tänka på det. Detta är också en film som enligt mig, då man börjar tänka på den. Så blir den bättre i andra hand, med vissa filmer är det motsatt effekt. Överlag helt ok
Ghostface
2015-02-24
En väldigt enkel och sympatisk film som fortfarande håller en hög nivå och fortfarande lockar till skratt. Svensk film borde ha inspirerats mer av denna och inte det pretentiösa Bergmansökande som allt för ofta visas upp.
Krille80
2014-10-25
Detta är en härlig svensk film som tillsammans med Moodyssons verk skapade ett intresse för svensk film vid denna tid. En toppupplevelse.
Larsson4
2014-04-12
Rolig och sevärd film, speciellt Torkel är hur rolig och skön som helst. En femma till honom och humorn. Annars lite fånig och inte bästa handlingen direkt.
Tatty
2014-03-28
Riktig bra, rolig, galen och mysig film. Torkel är så jävla skön och bra! :D
Ojhda
2013-12-02
Stark trea, en av de bästa svenska komedierna!
Visa äldre kommentarer »