Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Jane Eyre


En miniserie i fyra delar om den unga föräldralösa Jane Eyre som skickas iväg för att bo hos sin släkting Mrs Reed som struntar i Jane och istället favoriserar sina tre egna barn. Jane sänds sedan till Lowood skolan och är kvar där till hon är 19 år. Därefter så tar hon anställning som guvernant på Thornfield Hall.


Originaltitel Jane Eyre
Regissör Susanna White
Manus Sandy Welch
Genre Drama, Mini-serie, Mysterium, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Ruth Wilson, Toby Stephens, Francesca Annis, Lorraine Ashbourne, Andrew Buchan, Christina Cole, Pam Ferris, Tara Fitzgerald, Georgie Henley, Cara Horgan, Aidan McArdle, Hester Odgers
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 830
Filmnummer 45073

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


StregaLuna
2014-11-03
omg im such a sucker for those kinds of films.
foppa99
2014-09-07
högklassig. Fin personkemi mellan de 2 huvudkaraktärerna och flera väldans bra scener dem emellan.
Sawatdeedrama
2014-06-14
Jätte bra miniserie, skådespelarna gjorde ett fantastiskt jobb. Jag har aldrig varit intresserad av att läsa eller se något av systrarna Brontë, men nu känner jag att jag borde ge deras böcker och de andra filmatiseringarna en ärlig chans. En väldigt stark fyra!
HerrArne
2014-02-09
Stark fyra till en av de bästa miniserier jag sett. Välgjord och balanserad.
PajoB
2012-06-21
Svag femma, mestadels på grund av början. Det var för långt för att bara vara en förklaring till Janes uppväxt, men för hafsig och lösryckt för att vara "en riktig del" av filmen... Annars känns filmen väldigt äkta, speciellt 'spelet' mellan Jane och Rochester. En solklar femma kan nog en filmatisering av min favoritbok aldrig få, så det här är antagligen så bra det kan bli.
ladyvengeance
2012-06-09
Den bästa versionen av Jane Eyre jag någonsin har sett!

2011-10-03
Kostymdram är ok när den är så här.
mammene
2011-07-01
I mitt tycke är det här en av de bästa böcker som skrivits och här har man lyckats riktigt bra med att bevara känslan. Så klart är det lättare att få med mer när tiden är längre. Det är en katt och råttalek mellan Jane och Rochester som man lyckats bra med att återge. Skådespeleriet är briljant och då allra helst från Ruth Wilsons sida som visar varje nyans. En pärla!
Boondock_saint
2010-11-07
Det har nu gått nästan tre år sedan jag såg den här serien första gången och vid en omtitt var den precis lika bra. Mr Rochester är så in i helvete sexig så man vrider sig i soffan. Argh! Romantik ftw!
MaraJade
2010-05-14
Jag har nu sett Jane Eyre tre gånger och den är fortfarande lika bra som första gången jag såg den. En helt fantastiskt brittisk miniserie med andra ord.
Visa äldre kommentarer »