Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Janne Långben - The Movie


Det är inte lätt att växa upp med världens klantigaste och mest förvirrade person till far. För Max, en cool grabb i sina bästa år, kan det rent av bli ödesdigert. Efter att Max har anordnat en konsert på skolan utan rektorns medgivande tror Långben att Max är på glid. Långben bestämmer sig för att det Max behöver är en lång resa, bara far och son. Max har emellertid inte samma planer.


Originaltitel A Goofy Movie
Regissör Kevin Lima
Manus Brian Pimental, Jymn Magon, Chris Matheson
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Romantik, 90-tal
Skådespelare Bill Farmer (röst), Jason Marsden (röst), Jim Cummings (röst), Kellie Marlin (röst), Rob Paulsen (röst), Wallace Shawn (röst), Jenna von Oÿ (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4365
Filmnummer 1128

Recensioner

Skapad 2021-06-21 av Stygga-Vargen
Disney ligger bakom en lång rad klassiska karaktärer och en av dem är hunden Långben, som roat oss sen han gjorde debut 1932. Det skulle dock dröja 63 år innan herr Långben fick sin första egn...   Läs mer »

Kommentarer


Ful_fisk
2020-05-28
Lite underskattad juvel i Disney-kronan som är bättre än många av de hårdare satsade Disney-filmerna från samma tid. Rolig, bra låtar och en riktigt fin historia. Trevlig film rakt igenom!
kanemura
2020-02-18
Väldigt bra film! Musiken är toppen och allt är så poppigt och färgglatt och det får i alla fall mig att minnas en enklare och roligare tid. Filmen är dessutom en av otroligt få filmer som får mig att gråta.
Biberkolben
2019-03-26
Den här filmen håller än! Fantastiskt snyggt animerad, fantastiska färger, bra musik och jävligt rolig. Powerlines tidstypiska 90-talslåtar - med en touch av både Prince och Michael Jackson - är dock något sämre än musikalnumren, men de gör sitt jobb, nämligen att fånga 90-talskänslan (absolut INTE 80-tal som någon annan förvirrat skrev). Femman stannar.
Rai
2018-02-27
Långben är så överdrivet fjantig!!! fast musiken är rätt bra!!
jlam
2017-07-15
Full av klyschor och betydligt mindre rolig än vad man kan förvänta sig av Långben, vilket alla som sett de gamla kortfilmerna vet. Stor miss att lägga fokus på den stereotype sonen.

2017-03-16
Som helhet är det här en väldigt bra barn/familjefilm. Den har en bra story, den är snyggt animerad och röstskådespelarna gör väldigt bra ifrån sig. Musiken är stundvis väldigt bra. Det finns dock ett väldigt stort minus och det är att karaktären Powerlines musik är 10 år efter sin tid och det är väldigt irriterande (för det är ju trots allt allmänt känt att 99,9% av 80-talets s.k. "musik" är totalt och fullständigt värdelös på alla sätt och vis). Men det är bara Powerlines musik som är dålig, resten av soundtracket är faktiskt bra. Och som sagt så är denna film faktiskt väldigt bra som helhet. Jag hade dock gett filmen full pott om inte musiken stundvis varit långt efter sin tid.
Stygga-Vargen
2016-08-07
Det här var en av mina favoritfilmer som grabb och jag gillar den faktiskt fortfarande. Väldigt rolig och underhållande film. Har bara sett den med svenskt tal men de som gör svenska rösterna gör väldigt bra ifrån sig. Musiken andas lite väl mycket 80-tal men är konstigt nog bra ändå.
zeke_karlsson
2016-06-30
Barnminnen från 90 talet, såg den en morgon på tv1000
PrinceJohn
2015-02-19
Handlingen kunde ha varit lite mer logisk och sammanhängande, men i det stora hela är det en mysig film med mycket bra musik.
Pari
2014-09-17
Denna och Tarzan bästa Disney film för mig.
Visa äldre kommentarer »