Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Jätten


30-årige Rikard är autistisk och svårt missbildad. Han bor på ett hem för människor med intellektuell funktionsnedsättning. Som treåring separerades han från sin mamma och detta plågar honom än idag. För att hantera livets prövningar flyr Rikard in i en fantasivärld där han är en 50 meter hög jätte.


Originaltitel Jätten
Alternativ titel The Giant
Regissör Johannes Nyholm
Manus Johannes Nyholm
Genre Drama, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Christian Andrén, Johan Kylén, Anna Bjelkerud, Linda Faith, Tove Orrbeck, Ola Bjurman, Niclas Fransson, Hasse Hermansson, Pablo Patron, Stig Rehncrona, Eva Lena Ljung-Kjellberg, Eva-Karin Ingelstedt, Birgitta Blad, Bengt Carlsson, Gun Larsson, Leif Edlund, Pia Edlund
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 443
Filmnummer 122289

Recensioner

Skapad 2022-06-01 av darkmist82
Johannes Nyholm hade tiden före sin debutfilm "Jätten" fokuserat på musikvideo och kortfilmer. Alla med halvdant resultat. För mig har de känns lite för amatörmässiga, även om enstaka av de v...   Läs mer »

Kommentarer


Albion
2021-02-07
Det här är i det absolut larvigaste laget. Betygsettan känns ohotad
Ful_fisk
2020-08-25
Jävligt blandat. Den semidokumentära stilen är rätt perfekt, och blanda upp med effektfulla fantasier fungerar bra det med. Och scenen med årsmötet som spårar ut fullkomligt var inget annat än briljant! Men så är det hela den här trista biten med någon jävla boule-turnering som ska vinnas på slutet och sådant där sportkliché-trams, plus en massa scener där huvudpersonen givetvis ska bli mobbad av en massa fyllon och typer för att han är handikappad, som mest bara skriver publiken på näsan. Så det blir blandat. En speciell film, men trean är ganska svag.
StureStenhög
2019-11-16
Inte den första filmen i världshistorien med ett utanförskapstema direkt, men här har man iaf en huvudperson som det är lätt att ta till sig, och en fin vänskap mellan honom och Roland. Han var för övrigt verkligen en genomsympatisk karaktär, och på ett sätt som känns fullkomligt äkta dessutom. Det är också kul att tas med till den sortens pursvenska miljöer som bouleklubben är ett exempel på. De enskilda scenerna är dock bättre än den trötta hollywoodaktiga storyn
Rai
2019-08-07
Rätt okej film, men blev dryg....
ouimadame
2019-05-06
jävligt bra
vonadel
2019-03-24
Hmm. Knepig och spretig.Ibland fantastisk socialrealism som bara svenska filmer kan skildra. Tycker dock den svävar ut lite för mycket i fantasy inslagen. 5/10
92axha10
2019-02-27
Tröttnade på den fort. Fanns inte mycket att fokusera på.
dafreakish
2019-02-10
Intressant om utanförskap och längtan. Hyggliga effekter i en film som vågar vara annorlunda och sticka ut. Men den är för kort och det hastiga slutet drar ner betyget.
Norpan0
2019-01-29
En fin film. Folk kan vara så otroligt elaka och bete sig så barnsligt mot de avvikande.
deswhip
2019-01-29
Filmen får en trea för originalitet och ickekommersiellt berättande. Jag tycker sådana filmer är svåra att jämföra med Hollywoodfilmer, man måste liksom vara lite förlåtande. Slutet var bra.
Visa äldre kommentarer »