Jersey Girl
2004
USA
102min
IMDb
Ollie Trinkie har allt en man kan önska sig - en framgångsrik karriär, ett fint hem, en sprillans ny bil, en vacker hustru och ett barn på väg. När hans fru dör i barnsäng förändras dock hans liv för gott. Han tvingas överge sitt gamla bekymmersfria liv på Manhattan för en betydligt enklare tillvaro som ensamstående förälder i förorten. Hans nya liv är allt annat än spännande - i alla fall tills han möter och förälskar sig i Maya...
Originaltitel |
Kevin Smith |
Genre |
Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal |
Skådespelare |
Ben Affleck, Liv Tyler, George Carlin, Jason Biggs, Jennifer Lopez, Mike Starr, Raquel Castro, Stephen Root, Paulie Litt, Jennifer Schwalbach Smith, S Epatha Merkerson |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
4041 |
Filmnummer |
18767 |
Kevin Smith kan beskrivas som nördarnas Woody Allen. Det är en komplimang men trots att Kevin levererat ett par magplask så har han också bjudit på Clerks och Dogma. Likt Mr. Allen så ä... Läs mer »
Efter att Gerties alla unga klasskamrater läst upp sina uppsatser är det nu hennes tur, hon tar god hand om tiden skjuter bak sin stol och går långsamt fram till tavlan. Hon öppnar sin lilla mun ... Läs mer »
En småtrevlig film av Kevin Smith som dock faller platt i sentimentala och uppenbara klyschor. Tack vare sin charm blir detta ändå en godkänd feelgood-rulle.
Vissa saker är väldigt dumma och vissa saker är både klockrena och gulliga. Svår balans.
Den här filmen är provocerande usel. Den är så dum på alla plan att jag får svårt att andas.
Kevin Smith är en av mina favoritregissörer och jag har verkligen gillat allt han har gjort. Denna film har jag dock inte vågat se då jag tänkt att detta är ju ingen Kevin Smith-film. Kombinationen av Kevin Smiths dialog och genren romantisk komedi är dock lysande och dessutom är Affleck som vanligt alltid bra när han samarbetar med Kevin Smith.
Riktigt skön film att titta på, kanske inte till en början men det är svårt att inte älska dottern i filmen. Rolig och mysig! Stark trea.
Affleck och Tyler är förvånansvärt charmiga och samspelet dem emellan fungerar bra. Det är tur det, för det finns inte mycket mer att hänga i julgranen. Svag trea, bara för att den är så harmlös.
Ett riktigt tårdrypande trivseldrama där man inte levererade mer än vad som vad väntat. Handlingen är väldigt förutsägbar och sådana här barn finns nog bara i Hollywood filmer. Men trots allt så hade den lite mysfaktor och roligt att Matt Damon och Will Smith gjorde små inhopp.
Ingen kan klaga på att det lagts någon möda på manuset. Smågulligt, småcharmigt men också glömt när tv-n stängs av. Får dock erkänna att det är hyggligt utfört, utan toppar, men också utan dalar, så den får en god 2:a. Faktiskt ok att se.
En stark tvåa mest tack vare Wills lilla inhopp. Dottern är trovärdig men inte Affleck.
Okej, jag ångrar mig. Såg färdigt och den hade sina stunder.