Jerusalem

Om de två Nåsbönderna som utvandrar till Jerusalem och om Ingmar som stannar hemma.

Originaltitel Jerusalem
Regissör Bille August
Manus Bille August, Charlotte Lesche, Klas Östergren
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Max von Sydow, Sven Wollter, Maria Bonnevie, Lena Endre, Reine Brynolfsson, Pernilla August, Viveka Seldahl, Björn Granath, Jan Mybrand, Sven-Bertil Taube, Ulf Friberg, Mona Malm, Olympia Dukakis, Michael Nyqvist

apelsin
2023-11-17
Långtråkig, svag tvåa
Dream
2022-12-28
Lite långsam i början kanske, men ändå på gränsen till ett mästerverk. Detta är något helt annat jämfört med Beck, Sällskapsresan och Wallander som vi svenskar vanligtvis matas med.
2017-10-30
Inte riktigt lika bra som kejsaren av Portugallien och denna film blir något långdragen också, men den är ok för det....
origC-J
2015-01-21
Hyfsad filmatisering av en ganska svårfångad roman. Ohyggligt träigt i början, men sen tar det sig något. Som helhet faller den dock i den klassiska filmatiseringsfällan: man staplar "viktiga" scener på varandra utan att skapa någon egentlig nerv. Generellt sett känns den för kort, vilket också kan kopplas till bristen på stämning (åt båda hållen). Sämst på plan: överraskande fyrkantiga Pernilla August.
produr
2022-12-28
Jag har alltid varit intresserad av historien sen min mormor berättade om sin mormor och mamma som kommer ifrån grannsocken bevittnade när dom åkte iväg . Fast jag stör mig lite på dom höga bergen .Alla som har varit i Nås vet att det inte finns så höga berg där men man kan ju inte få allt . Fascinerande historia och bra skådespeleri och regi räcker långt här
agnessie
2012-11-11
fan vad bra!
Xenox
2012-08-19
Intressant historia och bra skådespelare. Ibland blev den dock lite seg.

2012-04-03
Bra rollista, men mordgalet tråkig.
Taggen89
2011-09-25
Storfilm. Intressant att se gamla Sverige.
larox
2011-08-23
Blev lätt lyrisk av denna film, läst boken, såg TV-serien. Ett stycke värdefull historia och fantastiska skådespelare. Helt underbar film. Ibland blir allt rätt.