Johan Falk - Leo Gaut
Ett våldsamt krogkrig har blossat upp i Göteborg, och när en restaurangägares bil sprängs utanför en lågstadieskola har de kriminella passerat en gräns, anser GSI:s chef Patrik Agrell, speciellt eftersom han just lämnat av sina barn på samma skola. När Patriks kollega Johan Falk inser att en av krogarna som utsatts för hot ägs av en viss Leo Gaut, en gangster som Johan satte bakom lås och bom för tio år sedan återupptar han kontakten med den numera laglydige Leo för att få mer information. Det är starten på en rad hårda uppgörelser och hämndaktioner där både Johan och Leo, samt deras familjer, ställs inför svåra och obarmhärtiga beslut
Originaltitel | Johan Falk - Leo Gaut |
Alternativ titel | Johan Falk 4 |
Regissör | Richard Holm |
Manus | Fredrik T Olsson |
Genre | Kriminalare, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | Jakob Eklund, Peter Andersson, Marie Richardson, Helén Söderqvist Henriksson, Mikael Tornving, Jacqueline Ramel, Meliz Karlge, Martin Aliaga, André Sjöberg, Henrik Norlén, Joel Kinnaman, Oscar Berntsson, Emil Almén, Tind Soneby, Lars G Svensson, Zeljko Santrac, Jonas Sjöqvist, Bahador Foladi, Camilla Lundén, Fredrik Dolk, Hanna Ullerstam |
Mer drama och i stort sett ingen action, men jag tyckte den ändå var helt okej. Peter Andersson är alltid bra oavsett vad han gör.
Jag höjer mitt betyg till en trea. Den här Falk filmen är faktiskt en klar trea.
Det här var nog den sämsta hittills i denna omgång. Kinnaman förgyllde serien i början och nu när han knappt är med alls blir det för stort tryck på de andra att leverera. Eklund är fortsatt lite träig och jag är inte speciellt imponerad över allt fokus på de privata relationerna och strulet som pågår där. Snutaction är det inte mycket av här, mycket prat blir det och kroggangstrarna lyfter aldrig riktigt. En stabil 2a.
Nästan enbart privat trassel-strul i denna uppsättning av JF. Tycker verkligen att Eklund stramar upp sig skådespelar-mässigt i sånna situationer. även Richardson gör bra ifrån sig här. Sen är ju alltid Peter Andersson en klippa/ 2+
Dessa filmer är så sämst!!! Men, men smaken är ju olika och tur är väl det!!!
Lite som första, den är liksom inte alls bra, men den är inte usel. Tristessen är hög i denna. Leo Gaut var en jätteplatt karaktär. Funkade icke.
Karaktären Leo är sjukt tråkig och hela filmen kändes bara som en trött hållplats bussen var tvungen att stanna på innan resans slutdestination. Plus i kanten är som alltid Göteborg.
Massproducerat elände! Ska man se Johan Falk så ska man bara se Noll tolerans och inget annat. Resten av serien är totalt värdelös. Till och med Månguden är bättre än den här filmen.
Det blir klart bättre nu, det är inte bra, men det är faktiskt nära. Skönt med lite fokus från "Lisa" och hela den snuren, blev lite mycket med tre filmer i rad med det i fokus. Lite riktiga känslor i den här filmen också. Gillar detta, lite mer nedtonade klart bättre. 0,0 på SH-skalan.
Kändes lite lågbudget. Men även realistisk och lite gripande.