Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Johan Falk - Ur askan i elden


Johan Falk följer med hustrun till en död maffiaboss ner till Lettland för att där försöka lösa en gåta som gäckat honom i tre år. Det Johan finner nere i en stuga utanför Riga chockar inte bara honom själv utan även Göteborgspolisens specialenhet GSI:s nye chef Sophie Nordh och den förre chefen Patrik Agrell. Samtidigt håller en lettisk maffiagruppering på att lyfta upp gömda och glömda sovjetiska militärcontainrar från vattenfyllda gruvhål en bit därifrån. Containrar fyllda med vapen. Och allt skall upp till Sverige! Samtidigt släpps de flesta av originalmedlemmarna ur Rydellgänget ut från ett långt fängelsestraff.


Originaltitel Johan Falk - Ur askan i elden
Alternativ titel Johan Falk 13
Regissör Richard Holm
Manus Viking Johansson
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Jakob Eklund, Jens Hultén, Meliz Karlge, Björn Bengtsson, Mikael Tornving, Juris Zagars, Malgorzata Pieczynska, Mårten Svedberg, Zeljko Santrac, Josefin Merkusjeva, Marie Richardson, Daniel Larsson, Micke Spreitz, Christian Brandin, Lauris Subatnieks, Alexander Lang, Mahmut Suvakci, Hanna Alsterlund, Fredrik Dolk
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 865
Filmnummer 115232

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Bumbi78
2023-02-24
En del nya karaktärer, alla lika överdrivit skurkiga och kriminella tuffingar. En lite trött omstart med en lika trött Eklund. Inte dålig, men en av de sämre jag sett.
Murvel48
2017-10-15
Rätt krystad story.
wasteoftime
2017-01-01
Oj, detta var verkligen rörigt, men de drar väl igång rätt många trådar inför avslutningen, vilket man väl får tolka det som. Vilket återigen får mig att undra huruvida detta faktiskt borde få finnas inlagt här. Men det är ju som det är med det, och jag tänker inte bråka om det. En minst sagt staplande inledning på sista säsongen. 1,0 på SH-skalan.
Rele
2016-10-10
En dålig Falk film. Jag ger en svag tvåa.
PeterTheW
2016-10-10
Enkel men rätt underhållande.
Eldritch
2016-10-07
Ganska bondig
booby
2016-03-14
Puttrar igång i ett långsamt tempo och håller sig inte särdeles intressant.
AddeColciago
2016-03-12
Rörig och märklig. Inte den inspirerande omstart som jag hade hoppats på.
mammene
2016-01-29
Såg den för en vecka sedan och fick fundera på vad den egentligen handlade om, så den kanske inte satte så djupa spår. Men så är det ofta med den här genren, man gillar det , men det ger inga bestående intryck. Skådespelet är överlag bra och ett knivigt fall att lösa och inte bara att det är det, vad jag gillar med det här är att man får följa de inblandades privata skeenden.
StureStenhög
2016-01-26
Det började inget vidare, och jag var därför rädd för att den här serien inte längre skulle klara av att upprätthålla nivån från tidigare, men det tog sig mer och mer, och i andra halvan kändes allt som vanligt igen. Problemet var nog främst att det var lite för mycket som skulle tryckas in på begränsad speltid. Vi måste uppdateras om vad som skett sedan senast samtidigt som hjulen skulle sättas i rullning både för hela säsongen och storyn i just den här filmen. Det gav upphov till många taffliga scener med klumpig dialog. Men storyn blev spännande när den väl kom igång, och återigen blev man påmind om att de här filmerna levererar bra action för att vara en svensk produktion. Någon av de bästa filmerna i serien är det fortfarande inte, men det var ett angenämt återseende i slutändan
Visa äldre kommentarer »