Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Johanna! Yohanna!


Sex års helvete. Så beskriver Yohanna sin tid från första till sjätte klass. Yohanna ville vara sig själv, inte inordna sig i ledet. Men att vara sig själv och inte ge efter för grupptrycket har sitt pris. Straffet blev utfrysning. Ingen såg henne. Visserligen gjorde Yohanna allt för att synas men inget hjälpte. "Det blev som en lag på att man inte fick vara med mig". Yohannas föräldrar märkte att allt inte stod rätt till, men Yohanna ville inte att dom skulle blanda sig i. "Jag skulle klara av det själv. Fast nu, så här efteråt, förstår jag att det var dumt. Men jag ville ju inte att mamma och pappa skulle drabbas av en "onormal" dotter. För det var så det kändes. Jag var onormal och alla dom andra normala". Filmen följer Yohannas resa från helvetet till paradiset, genom hennes skoltid.


Originaltitel Johanna! Yohanna!
Regissör Thomas Danielsson
Genre 2000-tal, Dokumentär, Kortfilm
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 93
Filmnummer 16799

Recensioner

Skapad 2019-11-17 av Stygga-Vargen
För många år sen fick jag DVD i present av farsan, en samlings-DVD med titeln \"På gränsen: Sju skånska historier\" - denna samling består alltså av sju kortfilmer som alla är inspelade i Sk...   Läs mer »

Kommentarer


Stygga-Vargen
2017-06-13
Bra och intressant dokumentär.
mikj
2008-09-18
väldigt bra.
filmgumman
2007-01-03
Den här hade verkligen något att berätta. Jag har fått en mycket djupare förståelse för problemet mobbing och hur man bör hantera det. Och att även starka människor kan vara väldigt utsatta. Tack Yohanna!
wyrm
2005-09-14
Jag håller med marsmänniska, den var gripande.
marsmänniska
2004-03-21
den va mycket "gripande" eller vad man ska säga...
hollow
2004-03-18
hejsan isak!! läget??
ShenLong
2004-03-18
skillde sig inte särskillt från andra dokumentarer/kortfilmer
tandersten
2004-01-22
Det var väl en rent subjektiv upplevelse, eller hur jonnyponny... Satanist/punkare vad som helst. Slumpen avgör vad man blir/förvandlas till vid den åldern. Men visst det var en rätt blek och relativt intetsägande dokumentär.
djonipony
2004-01-22
titeln va ju "Johanna ...från helvete till paradis", inte nåt med Yohanna... Tyvärr kan jante riktigt ställa mig bakom en f.d. satanist som sjunger så pinsamt falskt inför en stor folkmassa o dessutom sitter o sjuger egna låtar framför kameran. Värsta tönten, som dessutom ser ut som en jävla hindu-wannabe med det där smycket i pannan... Sen HAR ju en sjukt ful näsa också. Töntigt också att ändra stavningen på namnet...