Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Jönssonligan dyker upp igen


Charles-Ingvar Jönsson, Sickan kallad, har en plan. Den gäller en kupp mot IKEA. I nattens mörker smyger sig Jönssonligan in i möbelvaruhuset för att plocka åt sig kassan. Men de är inte ensamma i de mörka lokalerna. Nu får kriminalgeniet Sickan anstränga sig för att klara elektroniska maskiner, ryska ubåtar, korkade snutar och storskurken Wall-Enberg. I potten ligger miljontals ryska rubel... Fjärde i serien.


Originaltitel Jönssonligan dyker upp igen
Alternativ titel The Jönsson Gang Turns Up Again, The Return of the Jonsson league
Regissör Mikael Ekman
Manus Mikael Ekman, Gösta Ekman, Rolf Börjlind
Genre Komedi, Kriminalare, 80-tal
Skådespelare Gösta Ekman, Ulf Brunnberg, Björn Gustafson, Birgitta Andersson, Per Grundén, Johannes Brost, Lars Dejert, Kent Andersson, Dan Ekborg, Jarl Borssén, John Harryson, Jan Dolata, Jacob Dahlin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10407
Filmnummer 460

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Dream
2022-12-28
Samma karamell igen för 3e gången och Gösta Ekman var nära att dö i "mat hissen" enligt historien bara det är värt en 3a.
TimBuckley
2021-07-04
Klassisk barndomsmatinéunderhållning, och faktiskt lika sevärd som vuxen även om en annan typ av förnöjsamhet nu framträder. Bagatell på alla vis, men på ett härligt vis.
Bumbi78
2018-12-28
Här hade det börjat bli snäppet barnsligare med mer slapstick inblandat, men visst är detta ändå en klassisk jönssonligan. Underhållande för vad den är och Jarl Borssen´s kines går inte av för hackor.
Rai
2017-10-08
Nja, inte riktigt bra som de andra men den funkar...
päronanton
2017-09-16
Jag tycker denna är helt ok! Men den slår inte de tre första filmerna!
Ful_fisk
2017-08-28
Än så länge håller formen, mycket tack vare att seriens skapare alltid såg till att blanda in tillräckligt mycket nya element för att det fortfarande skulle kännas fräscht. Här får vi en liten kalla kriget-historia, som givetvis är grymt härligt! Ikea-kuppen i början är dock filmens mest klassiska scen, men även avslutningen i skärgården, strandvägs-kuppen och Sickans vansinnesutbrott med korkväskan är suveräna höjdpunkter. Gösta Ekmans bidrag till manusförfattandet kan vara nyckeln till succén. Och Birgitta Anderssons mer utvecklade roll. Och Ragnar Grippes musik. Min favorit i serien när jag var liten.
Strongbow
2017-05-30
Den svagaste av treor pga nostalgiska skäl. Tål inte riktigt att ses med moderna glasögon.
Jamesa
2016-05-11
Jönsson är aldrig dåligt. Det är helt ok.
Krusty
2015-02-01
Banana ink.
Krille80
2014-12-24
Detta är en av mina favoritfilmer när det kommer till Jönssonligan. Kuppen mot IKEA är väldigt underhållande och en bra filmidè som fungerar. Bra skådespel, påhittigt manus och sköna repliker gör denna film minnesvärd. Johannes Brost gör en helt underbar roll som fåordig skurk med järntänder. Lånat lite från Bondfilmerna, kanske? 4-
Visa äldre kommentarer »