Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Jumper


David Rice upptäcker en dag att han kan teleportera sig till vilken plats som helst. Han lär sig sakteliga hantera sin unika förmåga och hur han bäst använder den till sin egen fördel. David inser dock snart att han inte är unik, att det finns fler med denna förmåga, s.k. Jumpers, och att det finns de som gör allt för att utplåna dem.


Originaltitel Jumper
Regissör Doug Liman
Manus David S Goyer, Simon Kinberg, Jim Uhls
Genre Drama, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Hayden Christensen, Rachel Bilson, Jamie Bell, Samuel L Jackson, Diane Lane, Michael Rooker, Max Thieriot, AnnaSophia Robb, Jesse James, Teddy Dunn, Tom Hulce, Barbara Garrick, Meredith Henderson, Sean Baek, Kristen Stewart
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7802
Filmnummer 55769

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av zac2go
zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... Jumper är en film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet. Det visar sig att ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-25 av Rollywood
När David Rice (Hayden Christensen) som ung råkar ut för en fruktansvärd olycka händer något mycket märkligt. Han förflyttar sig själv i säkerhet med bara en blinkning. Överraskad och skrä...   Läs mer »

Skapad 2019-11-25 av Cloudia
[-]Själv tycker jag inte så mycket om filmer ur den här genren men den här var riktigt dålig. Jag kan förstå om någon gillar den men den har ingen riktig förklaring hur de kan teleportera och...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av Mat1az
Den unga och utstötta grabben David Rice (Hayden Christensen) får en dag reda på att han är en så kallad ”Jumper” och kan därmed teleportera sig vart han vill, när han vill. På grund av en j...   Läs mer »

Skapad 2019-11-22 av Andy_B
Ibland undrar man hur det går till i manus-stadiet när de utvalda sitter och läser bland manus och bestämmer vad som ska bli film, tv-serie eller inget alls. Vissa serier kan i efterhand tyckas ha...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2021-07-20
Vilken besvikelse av en riktigt bra regissör Doug Liman som gjort många välgjorda action och sci-fi filmer, men här blir det inte bra på något vis, dåligt manus, tråkiga karaktärer och Christensen i huvudrollen är ju ett skämt...mindre karismatisk och sämre skådis får man leta länge efter...vet faktiskt inte alls vad Liman tänkte här...Samuel L Jackson är ok och likaså Jamie Bell som är en riktigt bra skådis men tack vare manuset så får ingen utveckla sina karaktärer alls utan alla blir bara platta och tråkiga och handlingen i sig har inget djup alls och leder typ ingenstans...även en bra skådis som Diane Lanes karaktär får i stort sett ingen förklaring och absolut inget att göra på den lilla tid på skärmen som hon har...tydligen ska böckerna vara riktigt bra men vad jag läst så är filmen inte alls efter böckerna utan tar en helt egen riktning mot ingenting egentligen utan är bara helt platt och innehållslöst...det är som att Liman gjort en film om ingenting och bara slängt in massa actionscener lite här och var och hoppats på att det ska bli en fin pastelltavla men absolut inte...det enda som är riktigt bra i filmen är väl själva teleporteringarna som är snyggt gjorda och det är snyggt filmat på alla platser i världen som dyker upp men utan manus, utan bra skådisar som får fördjupa sina karaktärer och utan spänning så blir detta väldigt platt...vet faktiskt vad Hollywood tänkte här och varför inte bara göra en film utefter böckerna och framförallt första boken till en första film, hade garanterat blivit mycket bättre och givetvis bytt Christensen till en mer karismatisk och bättre skådis...bara för att man är snyggt klädd så blir man per automatik inte en bra skådis...sen ska vi inte tala om tv-skådisen Rachel Bilson som är ett riktigt skämt...bland det uslaste av skådisar jag någonsin sett...nä detta var inget att slösa tid på egentligen, se Limans mer nygjorda filmer istället som är 100 gånger bättre och skippa denna även om man är en sci-fi nörd, betyget blir en mycket mycket svag 2:a
Starkbröl
2021-06-27
Lättglömd barn/ungdomsfilm med alltid usle Hayden Christensen. Varför råkar de inte teleportera in sig i ett stenblock eller liknande då och då? "Hayden och Bilson har noll kemi" skriver en tidigare kommentator och det är lite roligt med tanke på att de blev ett par under filmen, var ihop i typ tio år efter det, och har ett barn tillsammans.
LizzyElisabeth
2018-12-15
Helt okej underhållande spänning..
ramlarin
2016-08-20
Kul plot, men ack så dåliga insatser av typ samtliga utom Rachel Bilson, även om hon inte får mycket att jobba med av manuset. Snygga actionscener, men allt faller tyvärr på det RIKTIGT usla skådespeleriet. Kul visserligen med många varierande locations – de skuttar ju typ runt i hela världen – men överlag håller det absolut inte.
lyssander
2016-01-13
Jumper får bara ettor och tvåor här. Så dålig är den inte. Full action hela tiden, Inte en död sekund. Fattar inte vad Samuel Jacksons rollfigur håller på med. Men varför ska man fatta allt i en sån här film?
Litsne
2016-01-03
Eftersom jag såg den sönderhackat över flera dagar så ska jag vara snäll och sätta en 3:a. En svaaaaaag dito.
laowai
2015-07-24
Så hemsk, så många anledningar till varför den här filmen suger. Och tjejens enda repliker är i stort sett att säga killens namn om och om igen zzzzz.
swecarlsson
2015-03-04
usch, orkar knappt att se den. Osammanhängande och kasst skådespeleri. Svag tvåa.
AlbinWesley
2015-01-04
Jag tycker Liman lyckas med det mesta som rör stämningen. Utseende och så vidare. Dock är idén från början knepig, och trots att underhållningsvärdet är ok så faller filmen på eget grepp. Jag hade inte orkat mer än dessa 88 minuter, men berättelsen funkar inte i nuvarande form på denna speltid. Så ja det gick ju lite fel lite överallt känns det som.
idd
2015-01-01
Så... ingen ser dem teleportera sig?
Visa äldre kommentarer »