Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Jungle Fever


Den framgångsrike svarte arkitekten Flipper lever ett lyckligt familjeliv, tills han träffar den vita arbetarklassflickan Angie. Flipper och Angie inleder ett förhållande, men hur länge kan de hålla det hemligt?


Originaltitel Jungle Fever
Regissör Spike Lee
Manus Spike Lee
Genre Drama, Romantik, 90-tal
Skådespelare Wesley Snipes, Annabella Sciorra, Spike Lee, Ossie Davis, Ruby Dee, Samuel L Jackson, Lonette McKee, John Turturro, Frank Vincent, Anthony Quinn, Halle Berry, Tyra Ferrell, Veronica Webb, Michael Imperioli, Nicholas Turturro, Tim Robbins, Debi Mazar
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 801
Filmnummer 5533

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


andybrando
2019-01-31
Fascinerande skildring av en kärleksaffär mellan svart och vit som korsar fler gränser än den rasmässiga. Inte helt perfekt, en sidohistoria om knark vattnar ur istället för att lägga till, men ändå fängslande. Fantastiska sångnummer av Stevie Wonder och musik av Terence Blanchard, även om det irriterar när musiken nästan dränker vissa scener.
Raimo_1985
2017-11-17
Riktigt Riktigt bra. Filmen känns lite som en pjäs och alla skådespelare gör superba insatser. Dessutom kul att se Wesley Snipes i en dramaroll, för det har jag inte gjort innan. Jag har bara sett honom i actionfilmer. Håller med föregående talare om att det är jävligt irriterande med den nästan konstanta ljudmattan genom filmens gång, musiken ligger alldeles för högt, särskilt under väldigt avgörande scener så överröstar nästan sången allting. Inte bra.
Gigi1943
2014-10-02
Filmen var absolut hyfsad, m en märkte ni inte att det ligger en irriterande ljudmatta genom hela rullen, det är ju absolut okej med musik i bakgrunden MEN när det dessutom innehåller SÅNG (eller vad man nnu ska kalla oväsendet) så tar det fokus från skådisarnas repliker. Gillar ljuddämparknappen på min fjärrkontroll.
auragolf
2013-12-22
Måhända kändes filmen annorlunda i USA i början 1990-talet. Men idag känns den bara dålig och ointressant. Budskapet var säkert tänkt att vara att det är svårt att överskrida rasgränsen, men jag läste det faktiskt som det motsatta, nämligen: svart ska vara med svart, italienare med italienare, osv. Vad i allsin dar har Spike Lee tänkt på? Knappast är han väl ute med en reaktionär agenda? Ett misslyckande med andra ord. Strunta i denna film!
ScArRrFaCe
2011-08-22
Kan inte säga det bättre än vad Gordyal sade för två år sedan.
Gordyal
2009-11-04
"Subtilt" är inte det första ord jag kommer att tänka på. Spiken proppar moralkakor i halsen på oss, denna gång under Romeo & Julia-flagg. Filmen enda behållning är Samuel L Jackson. (5+/15)
KillerPutte
2009-07-17
(rek.3) Imponerande film som klistrar fast sin publik med det bästa av klister! Dialogerna och intrigerna är extremt bra och filmens alla skådespelare gör ett mycket bra arbete! Filmens gestalning av rasism, fördomar och konservatism med kärlek som huvudtema är sjukt bra genomförd och man kan inte undgå att påverkas där i tv-soffan. Detta är skickligt! Stark fyra!

2007-01-15
En av Spike Lee’s bästa filmer i mitt tycke. I och för sig är Lee aningen enformig i sitt manus som nästan i varje scen tar upp rasism och fördomar mot människors hudfärg. Å andra sidan gör skådespelarna bra prestationer och till och med Wesley Snipes har det där lilla extra i sin huvudroll. Noterbart är även att Halle Berry här gör sitt första riktiga filmframträdande.
skallecalle
2006-10-19
Usch! Alltså, sämst!
jimmyringo
2006-10-11
En av Spike Lees bästa filmer. Intrigen är medryckande och intressant och Samuel L Jackson är mycket imponerande som Snipes knarkande och fattiga brorsa.
Visa äldre kommentarer »