Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

K-19: The Widowmaker


K-19 är den sanna historien om Rysslands första kärnvapenbärande ubåt som under sin jungfruresa i Nordatlanten 1961 drabbas av ett allvarligt fel i sin kärnreaktor. Ubåtens besättning, ledd av den obeveklige Kapten Zateyev, kämpar mot klockan för att undvika en Tjernobyl-liknande explosion som inte bara är livshotande för besättningen, utan också riskerar att starta ett världskrig mellan de två supermakterna.


Originaltitel K-19: The Widowmaker
Regissör Kathryn Bigelow
Manus Louis Nowra, Christopher Kyle
Genre Drama, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Harrison Ford, Liam Neeson, Peter Sarsgaard, Joss Ackland, John Shrapnel, Donald Sumpter, Tim Woodward, Steve Nicolson, Ravil Isyanov, Christian Camargo, George Anton, James Francis Ginty, Lex Shrapnel, Ingvar Eggert Sigurðsson, Sam Spruell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2994
Filmnummer 6240

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Dele
2022-01-09
Jag hade inte så höga förväntningar, och visst är upplösningen smetig, men blev positivt överraskad. Inget storverk på något sätt men en välgjord underhållningsfilm som relativt väl hittar balansen mellan historien och berättande för en allmän publik.
Rai
2018-01-23
funkar att se på...
Engravadlax
2015-12-05
Нет.
paninaro
2014-11-04
Jag gillar ju av någon anledning u-båtsfilmer och att här få följa en sovjetisk ubåtsbesättning (förvisso gestaltad av amerikaner, men ändå) under kalla kriget låter ju inte så tokigt och det är det inte heller. Man verkar tyvärr ha tagit sig lite för stora hollywoodifierande friheter med historien för mitt tycke, men u-båts- sovjet- och kalla krigetvibbarna kittlar fint ändå.
Barneyk
2014-03-28
Så otroligt menlöst menlös att jag inte o...
Tabu
2013-07-03
Min favorit av de ubåtsfilmer jag sett...
Halofreak92swe
2013-03-22
Helt okej och spännande ubåtsfilm med bra skådisar! Såg den i soldathemmet på P4 Kvarn på en ledig kväll med plutonkamraterna, passande film efter att ha haft en veckas CBRN-utbildning haha :) Aningen långsam och hade gärna sett mer action men den är bra och verklighetstrogen. inte i samma klass som t.ex. Röd Oktober eller Crimson Tide men klart sevärd!
kanemura
2013-02-12
Inte i närheten av Bigelow's två senaste filmer, men ändå ganska trevlig.
väjern
2012-11-10
Harrison Ford känns för mycket som Harrison Ford och inte en rysk ubåtskapten men vissa starka scener och stämning i ubåten. Hade nog fungerat bättre på ryska och med andra skådespelare (ingen skugga över Neeson och Ford dock) bra birollsinnehavare!
mumiemonstret
2012-09-27
Rätt så spännande om man gillar ubåtsfilmer, men om man (som jag) ser filmen efter att ha läst om den verkliga K-19 blir man lite störd över alla Hollywoodiseringar av berättelsen. Allvarligt talat - måste de låta en utbildad kärnfysiker påstå att det finns risk för en "thermonuclear explosion"? Så fånigt, som om det inte vore nog spännande ändå!
Visa äldre kommentarer »