3.4
3.4
K-G i nöd och lust
Kortfilm. K-G upplever en livskris vid sidan av sin fru som vänstrar och leder kurser i livsbejakning och självförtroende.

Originaltitel | K-G i nöd och lust |
Regissör | Jens Jonsson |
Manus | Antonia Pyk, Jens Jonsson |
Genre | Drama, Familjefilm, Romantik, 2000-tal, Kortfilm |
Skådespelare | Christer Fjällström, Eva Fritjofson, Anki Larsson, Sten Ljunggren, Hans Mosesson |
Fiiiiin, ett par särdeles starka scener men tyvärr också ett par sämre. Men fin skildring, finns igenkänning ändå.
Stark skildring med många absurda situationer.
Lite absurd men OK då.
Fångar parrelationens svåra stunder. Misstänkt plagiering från "Ägget är löst" när det kommer till övernattning i sankmark, men den scenen var fantastisk i båda filmer så det går att ursäkta.
En ojämn film minst sagt. Det glimtar verkligen till i vissa scener, men manuset känns alldeles för stolpigt och forcerat för att det skall kännas äkta som helhet. Hade behövt vara dubbel så lång för att händelseförloppet skulle kännas naturligt. Dialogen känns dessutom lite väl anpassad för att få fram ett visst budskap - allt byggs på kloss efter kloss. Slutet är alltigenom fånigt! Dock väldigt lovande detaljer och relativt hög kortfilmsklass. Gillar temat; medelålders par i livskris som har ett skitförhållande och problem med sina egna personligheter.
Innehåller mer än de flesta långfilmer och dessutom snyggt foto.
Ibland går jag och lägger mig i ett träsk. När jag är ledsen.
Härligt absurd svartkomedi med lysande skådespelarinsatser.