Kajillionaire

En kvinnas liv vänds upp och ner när hennes kriminella föräldrar plötsligt bjuder in en utomstående att hjälpa dem med nästa stöldkupp.

Originaltitel Kajillionaire
Regissör Miranda July
Manus Miranda July
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, 2020-talet
Skådespelare Evan Rachel Wood, Debra Winger, Richard Jenkins, Gina Rodriguez, Mark Ivanir, Adam Bartley, Patricia Belcher, Kim Estes, Da'Vine Joy Randolph, Diana Maria Riva, Rachel Redleaf, Randy Ryan, Susan Berger, Michael Twaine

2022-05-21
Mycket knasigheter för knasighetens skull här, och mestadels känns det bara väldigt ansträngd. Karaktärerna är enerverande och heist-elementen är hafsiga. Det blir dock lite bättre framåt slutet när man börjar utforska de knasigheter som man har byggt upp. Det är inte meningen att vara realistiskt förstås, man vill berätta något mänskligt på ett metaforiskt plan, vad detta är blir tydligare med tiden, och det saknar inte helt poäng. Men man måste nog trots allt kunna se någon slags charm i att de här personerna går runt och beter sig som en absurdistisk konstinstallation för att uppskatta det här, och det kan jag ju inte säga att jag gjorde
fridenpaden
2022-04-15
Mörkare än jag trodde.
KimEkberg
2020-10-24
som i regissörens övriga ouvre finns det nåt härligt skav i brytpunkten mellan sockersöt quirkyness och sinister sinnesrubbelse. Men den här lyfter aldrig riktigt, trots några eleverade ögonblick. Hade nästan behövt vara längre och blomma ut mer.