Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Kalenderflickorna


Kalenderflickorna bygger på en sann och inspirerande historia om en grupp medelålders engelska kvinnor från Yorkshire som genom en alternativ nakenkalender samlar in en stor summa pengar till en fond för leukemisjuka. Kalendern som kvinnorna tog fram drog in över en halv miljon pund och det mediefokus detta medförde kom att ändra deras liv.


Originaltitel Calendar Girls
Regissör Nigel Cole
Manus Tim Firth, Juliette Towhidi
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Helen Mirren, Julie Walters, Penelope Wilton, Celia Imrie, Linda Bassett, Annette Crosbie, Geraldine James, Ciarán Hinds, John-Paul Macleod, John Alderton, Philip Glenister, George Costigan, Marc Pickering, Georgie Glen, Angela Curran, Rosalind March
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3066
Filmnummer 14591

Recensioner

Skapad 2019-12-06 av ontherocks
Något så tacksamt som den brittiska genansen är kanske svårt för filmbranschen att finna. För få kan väl snörpa på munnen likt en äkta britt. De gjorde det i ”The Full Monty”, de gjorde d...   Läs mer »

Kommentarer


Barneyk
2017-01-06
Mysig och trevlig och lite kul story sådär. Britisk feelgood mys. Och jag har egentligen inget att klaga på. Men, det är aldrig heller så att jag bryr mig eller skrattar och SÅ mysig är den inte. Dessutom är jag väl cynisk när det handlar om saker som cancer-välgörenhet. Stark tvåa.
hsimpson
2015-12-31
Charmig och mysig. Typiskt brittisk. Stabil till stark trea.
LadyFlanders
2014-12-21
Nöjsamt brittiskt feelgood, med en riktig gräddhylla skådisar. Snygga scenerier, men sanslöst kasst manus. Och varför gör inte Clooney en liten cameo, så ordentligt som det planteras?
Krille80
2014-11-30
Britterna gör här det som de gör allra bäst dvs. hjärtvärmande och "må bra" drama med komiska inslag. Här har man dessutom fått med den yttersta eliten när det kommer till medelålders kvinnliga brittiska skådespelerskor. Det osar kvalitè rakt igenom denna produktionen men visst lider den lite av förutsägbarhet. Baserad på sann historia. Bra! 3+
Tatty
2014-05-10
Mysig och tuff film med tanter som gör nåt stort. Gillas! :)
Gigi1943
2013-12-29
Vilka härliga tjejer, man sitter och ler hela tiden, mycket stark trea på gränsen till fyra.
booby
2013-07-11
Tanthumor, jag gillart!
Gordyal
2013-06-05
Fin film som blandar och ger. Det är roligt, det är charmigt, det är trevligt, det är ytligt, det är djupt, det är fånigt, det är engagerande, det är sötsliskigt, det är ofarligt, det är mycket. Guldkornen och plattetyderna avlöser varandra, men övergripande är det bra. Och så Mirren och Walters på det. (9/15)
Luene
2012-01-27
Rolig, charmig, berörande, söt, sorg, glädje. Ja, denna brittiska film har verkligen allt. Underbar! Den ser jag gärna om snart igen!
StureStenhög
2011-10-28
En rejäl dos brittisk trevlighet får man här, och filmen levererar nog precis det den vill leverera, men jag tillhör nog inte riktigt den målgrupp som man vill leverera till. Det handlar trots allt om ett gäng tanter på den brittiska landsbygden, och humorn blir också därefter. Filmen följer dessutom väldigt troget standard-formulan där de flesta konflikter känns väldigt konstruerade, och man slänger även ut lite fler trådar än vad man klarar av att hantera. Inget utav det här behöver dock vara nåt större problem ifall man redan är såld på sånt här, men det är jag som sagt inte riktigt. Jag tycker dock alltid att Philip Glenister är sevärd, och han gör mig inte besviken här heller. Betygsmässigt är det verkligen på gränsen, men jag avrundar neråt denna gång och sätter en stark tvåa
Visa äldre kommentarer »