Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Kapten Buffalo


Löjtnant Tom Cantrell skickas för att försvara den svarte Sergeanten Braxton Rutledge som anklagas för att ha våldtagit och mördat en vit flicka. Filmen utspelas i en rättegångsal och berättas i återblickar.


Originaltitel Sergeant Rutledge
Alternativ titel Captain Buffalo The Trial of Segeant Rutledge
Regissör John Ford
Manus James Warner Bellah, Willis Goldbeck
Genre Western, Kriminalare, 60-tal
Skådespelare Jeffrey Hunter, Constance Towers, Billie Burke, Woody Strode, Juano Hernandez, Willis Bouchey, Carleton Young, Judson Pratt, Rafer Johnson, Fred Libby, Jack Pennick, Charles Seel
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 26
Filmnummer 16146

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Raimo_1985
2019-10-18
Mycket bra film! Bra historia och överlag utmärkta skådespelare. Jag vet knappt vad någon heter, Woody Strode som är mycket trevlig att se i en huvudroll, jag har mest sett honom som tysta tuffingar i små biroller. Han visar här att han behärskar huvudrollen rätt bra.
Gordyal
2017-09-23
Medioker mordhistoria berättad som ett mediokert rättegångsdrama (med pinsamma comic sidekicks) i en medioker westernrulle. Störtlöjligt manus men ett trivsamt berättartempo. (5/15)
goeran
2007-11-26
Ett mycket sevärt och medryckande westerndrama. Den svenska titeln anspelar på titelsången Captain Buffalo som handlar om de svarta soldater som tjänstgjorde i den amerikanska armén under åren mellan Inbördeskriget och Första världskriget; t ex inom det legendariska förbandet 9th Cavalry som filmens sergeant Rutledge tillhör. Woody Strode är perfekt i rollen som sergeant Rutledge; det är synd att han inte fick spela fler stora roller.