Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Kapten Corellis mandolin


Ett drama som utspelar sig på en ö i Grekland, mitt under Andra världskriget. Under Italiens ockupation av Grekland kommer italienarna som objudna gäster, men kärlek lyckas ändå uppstå mellan den italienske operaälskande officeren Corelli och den vackra men upptagna Pelagia, vars man anslutit sig till de grekiska rebellerna. En film om kärlekens styrka och krigets hopplöshet.


Originaltitel Captain Corelli's Mandolin
Regissör John Madden
Manus Shawn Slovo
Genre Drama, Romantik, Krig, 2000-tal
Skådespelare Penélope Cruz, Christian Bale, Nicolas Cage, John Hurt, Roberto Citran, Irene Papas, Patrick Malahide, David Morrissey, Viki Maragaki, Gerasimos Skiadaressis, Aspasia Kralli
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1724
Filmnummer 2704

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


LacombeLucien
2015-07-17
Haha, Cage pratar bruten italiensk-dialekt. Usch.
labi
2014-06-25
Jag brukar i regel vägra se Hollywoodproduktioner där historiska skeden skall skildras av amerikanska skådespelare på engelska med brytning. Trovärdigheten = 0. Tänk om SF fick för sig att skildra Karl XII:s bravader och besatte alla roller med svenska skådisar som skulle prata svenska med ukrainsk eller turkisk brytning! Bara Hollywood kommer undan med det. Enda anledningen till att jag gav filmen en chans var att jag snart skall semestra på Kefalonia. I det syftet funkar filmen dock bra. Men boken är TUSEN gånger bättre.
Paramis
2013-07-15
Svag trea med kass NC. Dock fina miljöer och en film som innehåller många filgenrer. En familjefilm.
manhunter
2012-05-13
Håller med September. Har potential att bli hur bra som helst men floppade tyvärr
dumochsvag
2010-12-13
Vackra miljöer, fantastisk musik, intressant story - MEN det går inte att komma runt accent-problemet. Det är tyvärr någonting man hakar upp sig på.
September
2010-10-18
Svårt att bli engagerad av denna film. Den hade kunnat vara hur fantastisk som helst. Med andra skådesplelare än Cage och Cruz. Blir totalt oengagerad av dem. Bale är ju ofta, och även här, mycket bra, men det känns inte riktigt som han hör hemma i denna film. Och hur Cruz väljer att dumpa honom för Cage är ju bara ett stort mysterium. Sedan tycker jag att det är oerhört löjligt att Cage och Bale pratar engelska med varsin brytning, men i övrigt perfekt grammatik och meningsbyggnad. Kom igen liksom. Well.
Deliquate
2010-05-18
Trots att jag avskyr Penelope så såg jag det här filmen och jag fick väl vad jag hade förväntat mig. Det är varken bra eller dåligt. Trots att Nicholas Cage har italiensk påbrå och en bra skådespelare så hade jag hellre sett att en annan i rollen som Corelli. Samma gäller alla skådespelare utom John Hurt som var det bästa med den här filmen. Bale var också trevlig att se, men han känns väldigt malplacerad. Kärlekshistorien är säkert väldigt vacker i boken men i filmen så får jag inga varma känslor för den, trist. Får ta och läsa boken, gillar ju trots allt historien och tiden den utspelar sig på.
krutemil
2010-05-16
Jag ångrar mig lite grand att jag inte läste boken innan jag såg den här filmen. Jag kan tänka mig att den måste vara väldigt bra med den här fenomenala storyn och fina kärlekshistorien. Nu har dock skådespelarna etsat sig fast som en stämpel för titeln och jag skulle inte stå ut med att läsa en hel bok om Penelope Cruz och Nicolas Cage. Penelope för hennes enligt mig otroligt dåliga och styltiga dialoger och Cage för hans falska italienska roll som inte passar en amerikansk skådespelare. Jag känner ingen kärlek alls i filmen men betyget slutar på en trea på grund av de underbart vackra miljöerna.
Les_Sourcils
2010-05-14
En stark tvåa. En film som var väldigt fin, men den nådde inte riktigt upp. Hade varit mycket trovärdigare utan de amerikanska skådespelarna.
kus
2010-05-14
Bättre än väntat.
Visa äldre kommentarer »