Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Käre John


Den unge skutskepparen John kommer till en liten hamn i Skåne. På byns kafé blir han uppassad av Anita. Anita är misstänksam mot män men när hon stöter ihop med John dagen därpå känner hon sig dragen till honom.


Originaltitel Käre John
Regissör Lars-Magnus Lindgren
Manus Lars-Magnus Lindgren
Genre Romantik, Drama, 60-tal
Skådespelare Jarl Kulle, Christina Schollin, Helene Nilsson, Erik Hell, Emy Storm, Morgan Anderson, Synnøve Liljebæck, Hans Wigren, Håkan Serner
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 190
Filmnummer 4002

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2021-06-18
Tråkig film...
Razzel
2017-12-27
Lite underskattad ändå, nyskapande med okronologiskt berättande och Kulle lyser som alltid. Men historien tämligen svag.
StureStenhög
2015-01-09
Ingen märkvärdig historia egentligen, men jag gillar den här sortens upplägg där allt fokus ligger på de två karaktärerna och den relation som växer fram mellan dem. Detta ger ju också skådespelarna ett stort utrymme att glänsa på, och både Kulle och Schollin är väldigt bra, det här är deras film helt enkelt. Berättarstrukturen kan dock vara något förvirrande ibland, men den tjänar ändå historien väl på det stora hela. Att jag hade lite svårt att höra dialogen emellanåt drog även det ner lite tyvärr, hur mycket av det som var filmens fel låter jag vara osagt. Fina miljöer för övrigt. Stabil trea
ScArRrFaCe
2012-04-26
Och samma år gick För en handfull dollar upp på biograferna i USA...
mammene
2011-11-25
Blev positivt överraskad av den här filmen, trodde nog att den skulle vara dystrare. Handlingen var i grunden ganska banal så det var skådespeleriet från Schollin och Kulle som höjde stämningen och den visuella framtoningen. Här fick man verkligen se en sprudlande Jarl Kulle som jag blev imponerad av. Året 1964 måste det här varit en rätt vågad film. Der är så nära en fyra man kan komma.
sirkurt
2011-10-03
Bedrövlig, väldigt föråldrad.
Honeychurch
2009-11-17
Tyvärr Jarl du e grym men denna gillade jag inte så vidare...aningen pretentiös och påklistrad i klippning i kombination med extremt lam handling.
wst
2008-09-12
Väldigt fint foto och bra skådespeleri av såväl Jarl Kulle som Christina Schollin. Gillar upprepningarna där man får se ur den andras synvinkel. Klippningen är den riktigt bra! Engagerande manus även om det inte har så väldigt mycket till innehåll. Känns som jag upprepat det alla tidigare sagt. Hur som helst, stark trea!
DanielMott
2008-06-19
Fint foto och fin stämning med Kulle och Schollin.
tinytears
2008-06-11
bra klippning, gillar upprepningarna. mycket snyggt foto.
Visa äldre kommentarer »