Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Kärlekens slöja


Det är 1920-tal och ett ungt par gifter sig av helt fel orsaker. Hon är en rastlös överklasskvinna och han är en läkare ur medelklassen. De flyttar till Kina där hon blir kär i en annan. När maken får vetskap om hennes affär tackar han som hämnd ja till ett uppdrag i en avlägsen kinesisk by där en koleraepidemi härjar, och tar henne med sig. Det blir en resa som får dem att upptäcka sanningen om kärleken och livet.


Originaltitel The Painted Veil
Regissör John Curran
Manus Ron Nyswaner
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Naomi Watts, Edward Norton, Liev Schreiber, Toby Jones, Anthony Wong Chau-sang, Feng Li, Diana Rigg, Marie-Laure Descoureaux, Xia Yu, Lü Yan, Li Bin, Maggie Steed, Alan David, Zoe Telford, Juliet Howland
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1405
Filmnummer 44851

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av fionka
Hurudana saker kan vi få till stånd om ett mindervärdeskomplex blir drivkraften för oss? Eller om tristessen blir det? Eller svartsjukan? Kärlekens slöja (The painted weil), John Currans nya ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Loomis
Det här är tredje gången Somerset Maughams bok blir filmatiserad, första gången var för drygt 70 år sedan med Greta Garbo i huvudrollen. Idag är det Naomi Watts och Edward Norton som får ager...   Läs mer »

Kommentarer


ModestyWilde
2018-04-06
Vemodig och underbar romantik i storslagen film!
ModestyWilde
2018-04-06
Fantastisk, känslomässig film om svårigheterna i ett äktenskap och hur känslorna till slut ändå kan ta överhanden. Tragisk, romantisk och smärtsam historia från en svunnen tid - om koleraepidemier, mycket möda och stor kärlek, i exotiska miljöer. Det här är en riktig storfilm med superba skådespelarinsatser från superduktiga Watts och alltid lika skicklige Norton. En film att förälska sig i! Och det är också ett av mina favoritkärleksdramer på film. Stillsam och ljuvlig men ändå oerhört passionerad! Jag såg filmatiseringen med Garbo för längesedan och den här är ganska annorlunda, men minst lika bra eller kanske till och med ännu bättre!
LKfen
2017-02-18
Fin film
Lars-O
2016-05-18
Amerikaner kan inte spela britter.

2016-04-19
Fint filmet.
annamariann
2014-06-05
den får 4 i betyg endas pga av edward nortons välspelade karaktär, man förvänar sig en uttjatad cliche, en god, tofflig och tafatt man som inte har någon vilja, men får istället en god, bitter, stel och ganska passionerad man. kanske skulle jobbat mer på det brttiska uttalet däremot ...
DeAdEnD
2014-02-28
Vacker film på alla sätt!
Galivan
2013-12-21
Intressant story..På nåt sätt irriterande hur Watts karaktär kan vara så positiv och konstruktiv. Svår roll som Watts gör bra. Gillar inte sensmoralen om jag uppfattat den rätt. Också rätt seg på något sätt. Men ändå.
Rune2000
2013-08-28
En bra historisk drama som påminner lite om Mitt Afrika (Out Of Africa). Välgjort men tyvärr saknades det en gnistra som skulle lyfta filmen till nya höjder.
Gigi1943
2013-05-08
Vackert filmad, intressant att det finns människor som frivilligt ger sig bort till dessa platser (även om det är på film) och kul att Filtipset trodde att jag skulle ge den en FYRA (vilket jag också gjorde), mycket för det vackra fotot och de sagolikt vackra hattarna som hon har (även de andra kläderna) och sen har jag alltid gillat fröken Watts!
Visa äldre kommentarer »