Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

En julberättelse


Humoristen Jean Shepards memoarer om hur det var att växa upp i USA på 40-talet och helst av allt vilja ha ett luftgevär i julklapp.


Originaltitel A Christmas Story
Alternativ titel Kärleksgåvan – en julberättelse
Regissör Bob Clark
Manus Jean Shepherd, Leigh Brown, Bob Clark
Genre Komedi, Familjefilm, 80-tal
Skådespelare Melinda Dillon, Darren McGavin, Peter Billingsley, Ian Petrella, Scott Schwartz, Tedde Moore, R D Robb, Zack Ward, Yano Anaya, Jeff Gillen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 489
Filmnummer 8691

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


BrutusBeefcake
2017-12-06
Har en del toppar och slutet är ganska roligt men annars är den mest som en mycket tråkigare version av Sunes Jul med en riktigt jobbig lillebror istället för Håkan. Berättarösten känns annars förvånansvärt träffsäker och räddar i mångt och mycket denna julfilm. (5/15)
AlbinWesley
2015-12-21
Rolig och charmig. Bob Clark lyckas utmärkt med tonen. Från berättarrösten till alla anekdoter som berättas. Kul och bra.
lilebroer
2015-12-19
Jag tror jag förstår varför denna film verkar gå hem i så pass många hem i Nord-Amerika men inte hos mig. Troligtvis så är a Christmas Story för 20-50-talister vad Home Alone är för 70-90-talister. En något fånig men kärleksfull beskrivning hur det kunde vara/var att växa upp som barn under en viss tidsperiod. Och av förklarliga skäl så har jag mer gemensamt med John Hughes historia och kan relatera till vad som händer i den berättelsen på ett helt annat sätt än med Sheperd's. Men han lyckas ändå väcka mitt intresse kring honom (efter att läst på efteråt) även om jag många gånger sitter och stör mig på det överdrivna sätt han väljer att beskriva filmens händelser. Det finns ändock mycket fint i filmen, till exempel Billingsley's skådespel, men a Christmas Story lever tyvärr inte upp till de tunga julstämnings-förväntningar man fick i och med den oväntade hypen som omgav filmen. LÄS MER OM FILMEN PÅ MIN BLOGG - http://theshinbonepost.blogspot.se/2015/12/a-christmas-story-1983-brd-94-min.html
ryderup
2015-01-17
Massa charm rusar mot mig, och sen rusar det bara förbi.
Krille80
2015-01-04
Jag har ett flertal problem med denna film. 1. En bra julfilm kan få mig att känna julstämning även om jag ser den på sommaren. Denna film klarar inte detta. 2. Jag gillar inte användandet av berättarrösten i denna film eller för den delen berättarrösten i sig själv. 3. Jag har svårt för barnskådespelarna och speciellt för Peter Billingsley som spelar huvudroll i form av Ralphie. Han irriterar mig ibland riktigt ordentligt. 4. Karaktärerna i övrigt vinner inte över mig. 5. Föråldrad historia.
andmoreagain
2014-12-28
Framkallar mest huvudvärk
jlam
2014-12-25
Det mest utmärkande är att den är helt fri från Hollywood-smöret. En smårolig bagatell, varken mer eller mindre.
MrPraline
2014-12-22
Ganska skön. Peter Billingsley storspelar som Ralphie.
Lotso
2014-06-29
Den är inte dålig, dock vill jag kanske påstå att den är lite överskattad, ja julkänslan är där men jag vill inte skrika och hoppa och säga detta är den absoluta bästa julfilmen någonsin. Är den i min topp 10 favorit julfilmer? Kanske...
Ful_fisk
2014-04-16
Trevlig och fin julfilm med mycket nostalgi men också en effektiv rasering av många av myterna kring julen. Skarp, rolig, mysig och underhållande. Ingen fullträff, men riktigt bra.
Visa äldre kommentarer »