Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Kattfilmen


Av alla fenomen på YouTube är katter det mest populära. Där avbildas de oftast i komiska situationer eller som gulliga små varelser. Här får vi ett helt annat perspektiv, i en film om de katter som befolkar Istanbuls gator. Det finns tusentals av dem. Många av dem är ättlingar till skeppskatter som kommit till Istanbul under den ottomanska epoken och som sedan missat båten. Till skillnad från hundarna, som ser upp till människan som en gud, kommer katterna till människan när de önskar mat och omvårdnad. Ceyda Torun tar oss på en promenad genom sin födelsestad i ett kattlikt tempo där vi inte rusar runt utan får tid att se oss om. Vi får möta djuren och de människor som förstått att katten både är människans bäste vän och stadens härskare.


Originaltitel Kedi
Alternativ titel Nine Lives: Cats in Istanbul
Regissör Ceyda Torun
Genre 2010-tal, Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 207
Filmnummer 125076

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


yrkeschaufföre
2018-07-30
Gulliga katter, kul å intressanta historier men den kunde varit under timmen å ändå fått fram samma budskap.
Nalleman
2018-07-27
En mycket fin film om ett av våra mest underbara djur - katten.
Norpan0
2018-03-08
Fina bilder på katter i Istanbul. Lite onyanserad då alla människor som medverkade var positiva till gatukatterna.
karlmats
2018-01-24
En gullig dokumentär som man blir glad av. Härligt att se hur katterna kan leva fritt och hur de verkar bli bra omhändertagna av människorna i staden. Sen är det väl givetvis bara en bild av verkligheten men den inger hopp och värme och det är ju aldrig fel att se katter kuta runt. På det stora hela säger den inte så mycket dock så det är svårt att sätta högre än en stark 2a, men trivsam var den.
mammene
2018-01-21
Att se så många katter och dess olika personligheter är en fröjd och även dessa människor som sköter om dem och får så mycket tillbaks, besvarad kärlek. Men som sagt de har olika personligheter och lynnen, man måste förtjäna deras kärlek. Tänker också att detta skulle aldrig tillåtas i Sverige. En mycket kärleksfull film.
haajen
2018-01-18
För kattälskare är den troligen oumbärlig men för mig så var det rätt tråkigt efter ett tag.
KyLLo
2018-01-17
Inte bara en film om gulliga katter. Det är en dokumentär om gatukatterna i Istanbul, kulturen och människorna där. Man får veta bakgrunden till katterna, hur de klarar sig, hur de kan bete sig och höra människors personliga historier om katterna. Intressant tycker jag är att katterna blir som allmänhetens husdjur, men förblir ägarlösa och återvänder till gatulivet. Att det faktiskt verkar fungera i nutidens samhälle. Sedan är det fina bilder från kattperspektiv. Särskilt de knivskarpa närbilderna på katterna tycker jag är otroligt vackra. Bakgrundsmusiken bidrar också till att ge rätt puls, men emellanåt är trummorna något högljudda. På IMDb får för övrigt katterna vara med i rollistan. Sammanfattningsvis en tänkvärd och närgången dokumentär med vackra bilder och ett annorlunda perspektiv på gatulivet.
TURGUT
2018-01-07
Trevlig film med stundvis vackra scener. Har mina rötter i Istanbul och hade nog blivit mer berörd av de vackra vyerna om jag inte hade varit i Istanbul så mycket?
asasae
2017-12-25
Söt ja visst, men blir liksom ointrressant efter ett tag.
Rai
2017-12-22
Urgullig film för mig som är galen i katter och djur överhuvudtaget!!!
Visa äldre kommentarer »