Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Kes – falken


Billy Casper kommer från en fattig arbetarfamiljen i Barnsley. Han är liten, svag och knappast ett geni heller. Han blir slagen och mobbad av sina skolkamrater, lärare och storebror, men när han hittar en falk finner han något som han kan engagera sig i.

Baserad på romanen "A Kestrel for a Knave" av Barry Hines från år 1968.


Originaltitel Kes
Regissör Ken Loach
Manus Ken Loach, Barry Hines, Tony Garnett
Genre Drama, 60-tal
Skådespelare David Bradley (I), Freddie Fletcher, Lynne Perrie, Colin Welland, Brian Glover, Bob Bowes, Bernard Atha, Laurence Bould, Joey Kaye, Ted Carroll, Robert Naylor, Agnes Drumgoon, George Speed, Desmond Guthrie
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 946
Filmnummer 8683

Recensioner

Skapad 2019-10-30 av ByronBlue
Filmen Kes handlar om en ung pojke i norra England under 60-talets slut. Pojken heter Billy och man kan kort och gott säga att han inte har mycket att se fram emot. Han är inte särskilt smart, har ...   Läs mer »

Kommentarer


kattsand
2018-02-17
En ung Karl Pilkington som fågelmatare.
Gordyal
2017-12-01
Pojken Billy lever i en vackert filmad diskbänksvärld befolkad av endimensionella karaktärer. Det är synd om Billy. Sedan hittar Billy en falk som han tränar. Då blir Billy glad. En film helt utan överraskningar. (6/15)
Rai
2017-09-21
bra film, med både sorg och glädje...
CinemaStrange
2015-09-19
Rätt övertygad om att detta är en såndär film man hade älskat som barn då hade man suttit som klistrat från ruta ett men så är inte fallet nu.
Raimo_1985
2014-11-24
Eller så är det Goda människor som påminner om den här... Den här filmen är alltså från 1969? Det trodde jag inte. Den känns helt tidlös.
Raimo_1985
2014-11-24
Påminner lite om Goda människor, och inte bara för att killen tar hand om en falk. För övrigt känns det alltid som det är verklighet som Ken Loach filmar, det är som att han bara ställt upp en kamera någonstans och låtit saker hända.
Galivan
2014-04-18
Stora kvaliteter, trevlig filmupplevelse.
WillyV
2014-02-16
Stark trea, blir inte så berörd som jag hade behövt bli. Har åldrats en del på 45 år, men är ett intressant och aldrig tråkigt tidsdokument i att vara en klasskildring från förr. Lite ojämn i skådespeleriet och har egentligen inte så mycket att berätta. Visst, killen har det svårt och alla är dumma mot honom, that's it. Filmen hade behövt en mer skolad cast (som ex. i The War Zone eller i Tyrannosaur).
Berniey
2013-11-08
Tveklöst, kanske Ken loachs bästa film och även om man har tröttnat på den här sortens berättelser genom året, så sticker den här ut på ett obehagligt bra sätt.Snyggt foto och mycket bra skådespel gör detta till en utmärkt film och en av de absolut bästa i sin genre.
knyff
2013-09-20
Brukar inte gilla den här typen av realistiska samhällsskildringar, men blev väldigt glatt överraskad eftersom filmen har en så svart humor. Scenen när klassen spelar fotboll på idrotten gick så fort från att vara roligt till att vara tragisk att filmen förtjänar ett bra betyg. Gillar inte riktigt slutet.
Visa äldre kommentarer »