Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Kidnapped


Jaime och Marta är ett medelålders par med en tonårsdotter vid namn Isa. Familjen är på väg att flytta in i ett stort, nytt hus. Marta vill samla sin familj för att fira med middag. Isa har egna planer. Hon vill gå ut med sin pojkvän. Jaime är fast mellan de två. Allas kväll förstörs dock när ett gäng med maskerade busar besöker deras hem.


Originaltitel Secuestrados
Regissör Miguel Ángel Vivas
Manus Miguel Ángel Vivas, Javier García Arredondo
Genre Skräck, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Dritan Biba, Fernando Cayo, Manuela Vellés, Ana Wagener, Guillermo Barrientos, César Díaz, Martijn Kuiper, Xoel Yáñez
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 81
Filmnummer 90883

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Gordyal
2018-06-10
Tanken är god men känslan finns inte riktigt där. Dessutom var inte idén med split screen särskilt lysande.Orkar inte riktigt upp till en trea. (6+/15)
Bumbi78
2015-11-26
Till en början ytterligare en "home invasion-film" och en rätt tam sådan, så forhoppningarna grusades redan tidigt. Men det tar sig och blir shockande brutalt, åtm för att vara spanskt. Irriterade mig dock på en karaktär, så det blir ett mellanbetyg.

2015-04-27
Ända till slutet visas en relativt tafflig regi upp. Skådespelet är därtill också svagt och det är ett konstant hyperventilerande som bara blir ett störande inslag i det långa loppet. När skådespelet i sådana här filmer inte riktigt övertygar blir inte känslan för filmen vad den borde vara. Manus är ändå okej, men hade gärna fått bidra med ytterligare någon dimension. I slutskedet har filmen en del ganska intressanta inslag. Och brutala våldsscener. Hade stora förhoppningar som inte riktigt infriades. Men en helt okej film sett till helheten. 5/10
KyLLo
2015-02-15
En ovanligt brutal feel bad-thriller. Tyvärr för brutal för sitt eget bästa, då den ska "chockera" på bekostnad av annat. Regin är inte helt lyckad, med röriga bild-i-bild-sekvenser och påfrestande stressekvenser. Mycket känns också som upprepningar. Det gör att jag tappar intresset för människorna och tilltro. Däremot bra insatser av skådespelarna, fint foto och vissa spännande och intressanta scener som väger upp.
TheHorrorfan
2015-01-21
Helt okej. Väldigt gym och slutet var väldigt intensivt.
Engravadlax
2013-08-26
Det enda filmen har gemensamt med Funny Games är heminvasionen och brutaliteten, tack och lov gör Vivas ingen Haneke och förstör spänningen med absurda premisser som tillintetgör hela regelverket för vad som är och inte är möjligt i filmens universum. Däremot känns slutet som ett finger till publiken som har blivit investerade i familjens öde, ingen crowd-pleaser direkt. Annars poäng för ultrarealismen som aldrig blir diskbänksrealistiskt tråkig, det är välspelat och inte sönderklippt, vilket bidrar till immersionen. Svårbedömt p.g.a. det något provocerande slutet. Definitivt bättre än Funny Games i alla fall.
RyantheGuzz
2013-04-22
2-
PeterTheW
2012-06-10
Nervig och riktigt bra!
ami86
2012-04-07
Som en dålig spansk version av Funny Games, fast råare och brutalare.
100tonvalspäck
2012-01-05
Ja detta skulle verkligen kunna hända, mycket trovärdig och gripande. Särskilt de underbara grisljuden som alla gör ifrån sig när de är rädda, arga och döende. Otroligt nyskapande också. Det enda som drar ner betyget är slutet som är riktigt dåligt och klyschigt.
Visa äldre kommentarer »