2.4
2.4
Kidnapping Mr. Heineken
Historien om planeringen, utförandet och följderna av kidnappningen av ölmagnaten Alfred "Freddy" Heineken, som resulterade i den största lösensumman som någonsin betalats för en individ.

Originaltitel | Kidnapping Mr. Heineken |
Regissör | Daniel Alfredson |
Manus | William Brookfield |
Genre | Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Anthony Hopkins, Jim Sturgess, Sam Worthington, Ryan Kwanten, Mark van Eeuwen, Thomas Cocquerel, Jemima West, David Dencik, Vera Van Dooren, Kat Lindsay, Roy McCrerey, Dirk Roofthooft |
Film helt utan energi och ingen av skådisarna är bra
En bra film i Daniel Alfredsons regi, varken mer eller mindre. Både lite spännande och lite dråplig. Anthony Hopkins är så mysig och skön som Heineken. Definitivt en trea.
(rek 2a) Hopkins är alltid bra, kul med Amsterdam i en stor biroll och genren i sig självt tilltalar. Men karaktärerna byggs inte alls upp inför kidnappningen vilket gör att man inte riktigt bryr sig om hur det går för dem + att kameraarbetet är irriterande skakigt. Stark 2a.
Lite gnällig och förutsägbar, men intressant ändå att ha reda på hur det gick till.
Gick ett kolla på även om det tyvärr var rätt platt. Synd att inte David Dencik fick mer utrymme.
Svag tvåa, med nöd och näppe godkänd. Besvikelse, jag trodde det skulle vara betydligt bättre, Daniel Alfredson är ganska stabil...
Nja...mja...den håller som tidsfördriv.
Oj, såg nu att det var svenskar som "gjort den". Tyvärr var det svagt utfört då man tappar helt sympati för huvudpersonerna. Det lilla som kunde användas slarvades effektivt bort, även om det försöktes mot slutet.