Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Kikujiros sommar


Nioårige Masao bor hos sin mormor och drömmer om att få återförenas med sin mor som enligt mormor bor och jobbar på annan ort. När sommaren kommer är Masao den ende som blir kvar i stan av sina kompisar. Mormors kavata granne tycker synd om Masao och beordrar sin man att ta honom till hans mamma. På sin resa genom Japan tillsammans med den excentriske mannen upplever Masao under några dygn sitt livs sommar.


Originaltitel Kikujirô no natsu
Alternativ titel Kikujiro
Regissör Takeshi Kitano
Manus Takeshi Kitano
Genre Drama, Komedi, 90-tal, Roadmovie
Skådespelare Takeshi Kitano, Yusuke Sekiguchi, Kayoko Kishimoto, Kazuko Yoshiyuki, Yûko Daike, Beat Kiyoshi, Great Gidayu, Rakkyo Ide, Fumie Hosokawa, Daigaku Sekine, Akaji Maro, Nezumi Imamura
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1735
Filmnummer 6742

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2021-05-31
Humorn funkar inte alls för mig. Det jag tar med mig är vackra miljöer. Det tål att sägas fler gånger: Japan gör sig fruktansvärt bra på film!
Barneyk
2020-07-05
Jag har lite svårt för karaktärer som är "för mycket", och det måste en ju säga att Kikujiro verkligen är. Men det görs med sån värme och komisk tajming att det ändå funkar. Fin och lite speciell, ganska stark trea.
jcoke88
2018-12-17
Gemytlighetsfaktorn är minst 100.
pungsnigel
2018-02-16
Otroligt vacker film där man önskar man fått lära känna vissa karaktärer lite mer på djupet. Musiken är magisk.
BrutusBeefcake
2015-09-03
Fick mig några riktigt sköna garv ibland och den är ju ganska mysig. Gillar också de stämningsfulla mardrömsscenerna..Men efter ca 80-90 minuter tappar den musten och känns inte som den har mycket mer att berätta, sista 30 är endast en transportsträcka som varken är rolig eller briljant, vilket gör att den sjunker lite. Men jag hade ändå mycket trevlig stund, en av Kitanos bättre filmer. (9-/15)
AlbinWesley
2014-11-30
Mmmm, hjärtat och musiken var det ja. När jag ser den här inser jag plötsligt vad Hisaishi betytt för de Ghibli-filmer jag sett där han komponerat musiken. Den ger filmen en nivå av magi nästan. Även i övrigt är den underbar, absolut. Tycker om berättargreppen, fotot och framför allt relationen mellan huvudpersonerna och dess utveckling.
Dele
2014-11-15
Här finns mycket värme, viss charm och lekfullhet i berättandet, men inte så mycket mer än så. Enligt mitt tycke då.
TravisBickel
2014-06-15
Den har så mycket hjärta!
Punkliv
2014-06-04
Underbar film. Och vilken musik!
saggesaliv
2014-03-11
Detta är något av det finaste jag någonsin har sett. Alltså jag är rörd till tårar så jävla vackert det var. Det är inte ofta, jag kan inte komma på någon gång som det hänt, att jag blivit rörd till tårar av ett lyckligt slut. För jävlar vad vackert det var, jag sitter fortfarande med ett leende så stort på munnen att det börjar göra ont i mungiporna. I högtalaren har jag letat upp Joe Hisaishis absolut fantastiska soundtrack till filmen - jävlar vad vackert det är, ett av de bästa soundtracken någonsin skulle jag nästan våga säga, det passar så utmärkt till stämningen i filmen och jag är såld, helt totaljävla såld. Denna filmen har allt, verkligen allt jag vill ha i en film - den är rolig - det var länge sedan jag skrattade såhär mycket. Den är sorglig - inte så väldigt mycket, men vissa stunder är riktigt ledsamma. Den är vacker - fotot är så jävla underbart, det japanska landskapet är underbart och scenografin är helt klockren. Den är så mycket mer också, finurlig, spännande, intressant, engagerande och säkert en hel del till som jag glömmer bort i mitt nuvarande lyckorus. Humorn är kanske på ett sätt tramsig, men det gör mig inget. Att jag kunde skratta så mycket åt en Kitano som överdrivet leker blind man visste jag inte. Inte heller trodde jag att jag kunde skratta så mycket åt fyra vuxna män som tar fram barnet inom sig och leker loss på en strand någonstans i Japan. Jag skulle nog säga att Kikujiros sommar var något vassare än Hana-Bi, även om hana-bi möjligen var något vackrare. Helt enkelt kan jag konstatera att jag vill se mer av Kitano - två filmer har jag i princip älskat, det är nog för att jag ska veta att denna mannen har kvalitet. Nej detta är en av de allra bästa feel-good rullar jag någonsin sett, jag är förälskad, vilken jävla film säger jag bara. 9/10 utan tvekan.
Visa äldre kommentarer »