2.5
2.5
Kill Buljo: The Movie
Jompa Tormann överlever mirakulöst ett brutalt massmord på en förlovningsfest. När han vaknar upp ur koma vill han ha hämnd. Poliskonstapel Sid Wisløff och hans kollega Unni Formen sätts på fallet, övertygade om att Jompa är skyldig.

Originaltitel | Kill Buljo: The Movie |
Regissör | Tommy Wirkola |
Manus | Stig Frode Henriksen, Tommy Wirkola |
Genre | Komedi, Action, Kriminalare, Romantik, Äventyr, 2000-tal |
Skådespelare | Stig Frode Henriksen, Natasha Angel Dahle, Tommy Wirkola, Linda Øverli Nilsen, Martin Hykkerud, Frank Arne Olsen, Jørn Tore Nilsen, Ørjan Gamst, John Even Pedersen |
Filmnummer | 51915 |
Norge och humor brukar vara en bra kombination, och även om den här var lite ojämn, så får jag nog säga att det gäller även här. Hela grejen med en Kill Bill-historia i nordnorsk miljö är roligt redan det, och skrattfrekvensen är hyfsat hög filmen igenom samtidigt som det också finns några rejäla toppar. Tyvärr finns det även några riktigt bedrövliga scener, tänker på den i husvagnen framför allt, och det är både lite för fantasilöst och lite för mycket kiss-och-bajs-nivå lite för ofta. Men med Banana Airlines på soundtracket så är det lätt att vara förlåtande mot en del snedsteg
Vad är felet? Kunde inte se mer än 10 min.
Norsk parodifilm är något av en guldklimp inom filmvärlden. Däremot var denna ingen superhöjdare då skådespeleriet känns så otroligt framtvingat. Se Död Snö istället
Blev lite för mycket ibland. Klart kul bitvis.
Kul grej först, men håller inte för långfilmsformat. Kul ibland men också lite väl mycket emellanåt.
Sjuk! Nej jag menar norsk... Vad är skillnaden?
Höll på garva ihjäl mig emellanåt..klart sjuk film!
en del skrattattacker samt några skämt som är lite för mycket.
Står man ut med Stefan & Krister humorn emellanåt och har mycket överseende med lågbudgetproduktionen och att det rätt ofta dras ut för länge på de skämt som är roliga. Då blir det väldigt bra. Men om du inte är genre-nörd eller beredd på att ha överseende med ovanstående får du knappast ut något av den här tror jag inte.
Den är inte bra, men bättre än Kill Bill.