Kill List
Vi möter torpeden Jay som gått arbetslös ett bra tag och i takt med att pengarna minskar ökar grälen med hustrun. När kompisen Gal erbjuder honom ett välbetalt jobb kan han inte tacka nej och sakta men säkert väcks hans gamla sadistiska jag till liv. Med mardrömslika stråk får vi en oerhört närgången, skitig skildring av yrkesbrutalitet och hur en person med ena foten i blodpölar försöker hålla ihop privatlivet.
Originaltitel | Kill List |
Regissör | Ben Wheatley |
Manus | Ben Wheatley, Amy Jump |
Genre | Kriminalare, Thriller, Skräck, 2010-tal |
Skådespelare | Neil Maskell, MyAnna Buring, Michael Smiley, Harry Simpson, Struan Rodger, Emma Fryer, Ben Crompton, Gemma Lise Thornton, Robin Hill, Esme Folley |
Uselt, storyn är bra men de får inte till det.
Man blir mer irriterad än berörd. Smått meningslöst, men med en skön annorlunda stämning.
Ingen aning vad det där handlade om. Var filmen för smart för mig eller jag för smart för filmen?
Well, thats was shit and not time i will get back.... Det var verkligen inte bra....
Nä, inte mycket att ha. Storyn och karaktärerna är faktiskt bra, PTSD-vinkli är realistisk. Men varför får man aldrig veta vad fan som hände i Kiev och gav honom PTSD? Därför blir det bara en etta.
Fantastiskt egen stämning och unik blandning av genrer, inte alltid jättebra men trean är både stark och självklar!
I sin helhet är Kill List en unik skräckfilm. Mest för hur mycket det inte känns som en skräckfilm, samtidigt som mycket av den har starka element och kopplingar till jsut skräck. Många scener sticker ut från filmen, men det är nog också så jag kommer komma ihåg den. För i det stora hela är den både och tycker jag.
Den är starkast som en film man tar ett par scener ifrån som gör den minnesvärd och det kommer jag komma ihåg. Slutet är det bästa, men också det som gör att filmen känns som två olika filmer. Just för det långsamma tempot filmen har och den spelar mer som en thriller än skräck. Effekterna är också riktigt bra. Hammar scenen kommer jag sent glömma.
En film med starka individuella scener, men som en stor långfilm är den en blandad påse.
Är Apocalypse Now en mask av abstaktioner och en meditation i det destruktiva i människans natur är detta det nakna, fula ansiktet under den masken Denna film har inte ett manus utan en känsla.
Kreativ tycker jag ändå att filmen är, vilket är det stora pluset. Men sedan måste man även fånga in tittaren o jag känner mig inte direkt underhållen då jag tittar på denna film. Det blir en tvåa för kreativiteten, filmen i sig var inte mycket att hurra för.
Sämst.