Killer Elite

Före detta lönnmördaren Danny Bryce tvingas ur sin pension på en actionfylld jorden-runt-resa för att rädda sin mentor. För att lyckas måste han göra det nästan omöjliga: döda tre SAS-agenter som styrs av en lömsk ledare.

Stan
2024-05-04
Löjligaste manus och med de mest klyshiga och intetsägande citaten jag sett
Philips
2023-02-11
Stathams bästa? 80-tal, Oman, SAS, Mercedes-Benz. Fyra bra ingredienser.
Starkbröl
2021-05-21
Väldigt välgjort och tight actionspionraffel med faktiskt förvånansvärt fint skådespel. Kul att låta det äga rum på 80-talet och även kul att låta den ta lite tid ibland. Lång film men känns ändå inte lång med många twistar och personer/relationer man faktiskt kan identifiera sig med lite. De Niro gör en bra roll också vilket man inte är bortskämd med nuförtiden. Statham kanske är lite för odödlig. En av Stathams klart bästa filmer och en klar fyra i Mission Impossible-genren.
Andreas_
2021-01-16
Helt okej actionthriller med actionikonen Jason Statham, en film av en helt okänd regissör faktiskt som lyckats få till en stabil birollslista av bra skådisar för att vara en Statham film. Det är baserat på en bok skriven av en föredetta SAS elitsoldat och sägs alltså vara baserad på verkliga händelser och det ger väl filmen lite mer tyngd vare sig det stämmer eller ej, utspelas runt 80-81 och det gör väl saken ännu bättre, känns lite mer realistiskt på något vis. Statham spelar som vanligt en stenhård gammal elitsoldat som nu gör jobb för pengar och med sig har han sin partner och mentor De Niro men efter ett sista jobb som går fel så vill han ut ur sitt yrke och bara slå sig till ro, det går väl bra fram tills hans mentor blir kidnappad av en rik shejk som tvingar honom att göra ett sista omöjligt uppdrag. Storyn är intressant och spännande och Clive Owen som en nuvarande SAS elitsoldat som börjar spåra upp Statham och hans gäng för att stoppa dom från att utföra sitt uppdrag är riktigt bra och ger filmen lite extra tyngd, så en helt okej spännande actionthriller och absolut en av Stathams bättre filmer är det och betyget blir en stark 3:a
sodomiten
2018-12-30
Jag gillar inte det här temat med spiongubbar som mördar varandra hit och dit. Fast scenen där statham fastbunden i en stol hoppar baklänges genom fönsterrutan på andra våningen imponerar på mig.
Bloodcolored
2017-11-02
De borde bestämt sig för om det var action eller spionthriller de skulle göra. Nu blev det ett långt mishmash av båda. Oengagerande.
Hanness
2017-06-18
Härlig Action!
NoWireHangers
2016-10-30
En film med höga ambitioner, men Storyn engagerar inte särskilt mycket och filmen känns på tok för utdragen.
Grillo
2016-06-21
Sa mig inte så jättemkt. Kanske har en något mer raffinerad (höhö) story än många andra actionfilmer men det görs inte direkt nåt av det så i slutändan blir det ändå bara hjärndöd action. Går att titta på.
Rele
2016-01-14
Filmer som Statham är med innehåller oftast bara onödigt våld. Den här storyn är bättre och därför ger jag en trea.