Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Your Name


En månad efter att en komet landat i Japan för första gången på tusen år börjar stadsbon och studenten Taki drömma att han är en flicka som går i skolan på landsbygden. Samtidigt börjar även Mitsuha, en tjej som tröttnat på landsbygden, drömma om en kille i staden.


Originaltitel Kimi no na wa.
Alternativ titel Your Name.
Regissör Makoto Shinkai
Manus Makoto Shinkai
Genre Drama, Animerad, Romantik, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Kana Hanazawa (röst), Etsuko Ichihara (röst), Ryûnosuke Kamiki (röst), Masami Nagasawa (röst), Aoi Yuki (röst), Mone Kamishiraishi (röst), Ryô Narita (röst), Nobunaga Shimazaki (röst), Kanon Tani (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 637
Filmnummer 123590

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


darkmist82
2023-02-02
En vackert animerad film med bra handling och bra karaktärer. Kanske inte så nyskapande men bjuder ändå på en intressant historia där två personer försöker finna varandra genom att byta plats med varandra. Den har humor, är rörande och spännande utan att ta ut svängarna så mycket. Man känner för karaktärerna, vilket är ett stort plus. Inte så långt ifrån samma kvalitet som Studio Ghibli så den får verkligen en stabil fyra.
BarryHero
2021-09-30
Intressant idé där det framför allt är de första 30-45 minuterna som är bra när de upptäcker att de hamnat i varandras kroppar och hur de löser det. Efter det blir filmen lite flummigare och fokuset blir annat. Imponerande animationer av Tokyo som både är väldigt detaljerade samt korrekta.
Albion
2021-08-24
En riktigt trevlig filmupplevelse. Finurlig story med charmigt uppbyggd känsla och värme. Frid och fröjd och betyget blir en 4;a
KyLLo
2021-08-22
Det finns bra anime som jag har satt höga betyg på, men oavsett om jag bedömer den här självständigt eller jämför med andra är den helt inte alls intressant eller bra. Eftersom det är en film som inte ger mig något och som jag gärna hade varit utan kan det bara bli en etta.
karlmats
2021-07-21
Fattar inte alls hur denna nådde såna otroliga framgångar i Japan eller varför den befinner sig på topp 100 på IMDB. Animeringen är förvisso otroligt snygg, men handling, karaktärer, dialog och musik är inget som sticker ut i genren i min mening. Filmens uppdelning i två ganska distinkta halvor känns inte heller helt naturlig och det blir lite rörigt emellanåt. Att Shinkai skulle vara och nosa på Miyazakis nivåer köper jag inte alls, då behövs mer hjärta än så här. Jag tror inte denna kommer att lämna några bestående intryck och magkänslan när eftertexterna rullade var en stabil 2a och där får det också stanna.
Rai
2021-07-06
Helt fantastisk film...
Krantzylvania
2021-04-03
Helt magisk.
Ful_fisk
2021-03-16
Lite tonårsfånig, vilket jag inte väntade mig av en sådan hyllad film. Poplåtarna spädde på pubertetskänslan med. Men utöver detta, så var det en riktigt stiligt ihopsatt film. Börjar hyfsat ordinärt, men vänder så många gånger att det snurrar ihop sig riktigt elegant! Riktigt fin film, om än kanske inte riktigt så fenomenal som jag hade hoppats.
hsimpson
2020-10-16
Animeringen är nästan FÖR snygg. Historien i sig är mest trams, även om den har några fina stunder. 5 centimeter per sekund är Shinkais mästerverk.
Biberkolben
2019-02-21
JA.
Visa äldre kommentarer »