Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Kimjongilia


Nordkorea är en av världens mest isolerade nationer. I 60 år har landet styrts av en totalitär regim som kontrollerar all information som går ut och in. En personkult omger landets två senaste ledare; Kim Il Sung och Kim Jong Il. När den senare fyller 46 år skapades en röd begonia kallad kimjongilia, för att symbolisera visdom, kärlek, rättvisa och fred. Denna dokumentär lånar namnet från den blomman och berättar om Nordkoreas gömda fångläger med intervjuer med de överlevande, Nordkoreanska propagandafilmer och nyfilmat material från landet idag.


Originaltitel Kimjongilia
Regissör N C Heikin
Manus N C Heikin
Genre 2000-tal, Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 53
Filmnummer 71606

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2023-04-15
Inget att hänga i kimjonggranen.
NoWireHangers
2013-04-14
Håller med föregående. Vittnesmålen är tillräckligt intressanta för att det ska kännas mindre viktigt att invända mot kameravinklar och liknande.
KimEkberg
2009-11-20
högintressant innehåll, men ack så taffligt utförande med ful och blaffig grafik som andas dåligt nittiotal. hade gärna haft mer fokus på härskaren själv och mindre dv-filmade dansscener.
Tonti
2009-11-19
Håller med föregående men delar ut en snäll trea. Taffligt gjord men sevärd p.g.a. innehållet.
Mojok
2009-11-19
Otroligt viktigt ämne, men dessvärre väldigt fantasilös dokumentär. Bortsett från de animerade bitarna kändes det väldigt standardmässigt och inte speciellt utmanande på något vis. Varför alla dessa oinspirerande intervjuer? Varför inte gå in på dessa människor på djupet, filma dem i vardagen i deras nuvarande liv? Känns som filmskaparna egentligen är helt ointresserade av dessa människor, när de bara sätter dem i ett studiobelyst rum, låter dem hålla en monolog samtidigt som de rycker lite på zoomen och fokusen för att framkalla "spännning". Filmskaparna har stött på hur intressanta människor som helst, men gör ingenting av det. Jag är ingen som suktar efter "saftiga bilder" men det finns ingen gnista alls i denna dokumentär, filmarna har inte tagit sin uppgift på allvar.
martro
2009-09-02
Mycket, mycket bra dokumentär! Rekommenderas starkt.