Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Kinesiska rummets hemlighet


Societetsdetektiven Philo Vance är övertygad om att den impopuläre Archer Coes självmord i själva verket är ett mord. Kroppen hittas i ett rum där dörrar och fönster är låsta från insidan, men kroppen har både ett knivhugg och ett kulhål i bröstet.


Originaltitel The Kennel Murder Case
Regissör Michael Curtiz
Manus Peter Milne, Robert Presnell Sr, Robert N Lee
Genre Mysterium, Komedi, 30-tal
Skådespelare William Powell, Mary Astor, Eugene Pallette, Ralph Morgan, Robert McWade, Robert Barrat, Frank Conroy, Etienne Girardot, Jack La Rue, Paul Cavanagh, Arthur Hohl, Helen Vinson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 198
Filmnummer 6303

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KimEkberg
2019-04-08
raffinerad pusseldeckare med många bitar, och galen resolution. hundarna spelar återkommande biroller.
Tonti
2019-01-16
Underbar pusseldeckare. Högt tempo, lätt touch, absurt komplicerad set-up och mycket visuell finess.
Krille80
2015-01-04
Jag älskar skådespelaren William Powell i Thin Man-filmerna och därför var det extra kul att här se honom i något annat. Filmen liknar även den Thin Man-filmerna med en lättsamhet i berättandet och dialogen fast att det handlar om mord. Själva upplösningen med hur morden gick till är helt underbar till den grad att man nästan skrattar till över att händelseloppet gick till som det gjorde. Alltför stor enkelhet och för snabbt berättande hindrar denna film från att nå några högre höjder.
MaraJade
2010-11-01
Jag hade helt glömt bort vem den skyldige var från första gången jag såg filmen vilket alltid är rätt trevlig när man ser på en deckare. Jag vill minnas att jag inte heller var direkt förtjust i filmen första gången, men denna gång gillade jag den skarpt, mycket tack vare den finurliga handlingen och William Powells insatts.
goeran
2006-09-05
Idag har jag sett om denna underbara film igen; en suverän klassiker i deckargenren. Smart, kvick och underhållande! Och William Powell är självklart som klippt och skuren för huvudrollen som Philo Vance. Ett extra plus också för den underbart komiske Eugene Pallette i rollen som detective sgt. Heath.
DonActive
2006-08-28
Helt okej, ganska klassisk deckare.
Unleashed747
2006-08-14
Mycket trevlig klassisk deckare med härlige William Powell.
Eeler
2006-08-06
Plot fokuserad och lite klyschig men absolut sevärd och underhållande
Albion
2006-08-06
Klurig och smart detektivhistoria som dock berättas i en allför rask takt. Skulle må bra av att breddas och byggts på med lite "pålägg". Känns som ett hastverk men är ändå bra. Betyget blir en 3:a
origC-J
2006-08-01
Tät och klurig mordhistoria. Mycket sevärd, även om upplösningen är något sensationsartad.
Visa äldre kommentarer »